Beste hondenbezitters uit Dalfsen

bellingerweer.jpg

DALFSEN – Komen wij gistermiddag op de bellingerweer om gezellig even een paar uurtjes te gaan vissen, en wat blijkt je bent het bruggetje nog niet over of  de eerste bulten met hondenpoep liggen al op het looppad. Na een paar hink stap sprongen (en dat is niet makkelijk met al het visspul in de arm en op de rug) toch naar de waterkant gekomen om te willen vissen, wat schets mijn verbazing ook hier enorme drollen.

Dus maar goed opletten waar wij onze visspullen neerzetten en mijn vismaat maar richting huis gestuurd om een schop op te halen om de stront op te kunnen ruimen want dit is niks om continu te moeten uitkijken waar je iets neer zet  of gaat staan. En als je dan zit te vissen en je hebt je voer en andere lekkernij bij je staan voor de vissen, dan staat er ineens een hond naast je die met zijn bek in je emmer met visvoer duikt, volgens mij staan er toch duidelijke borden aan het begin dat de honden aan gelijnd dienen te zijn tot bij het losloop gebied wat speciaal is ingericht voor de viervoeters.

Maar nu vraag ik mij af is het nu zo moeilijk om met zijn allen dit stukje natuur gebied schoon te houden en voor iedereen toegankelijk te houden, en hiermee bedoel ik ook iedereen ook de vissers (die pleit ik ook niet vrij) en wil ik zeker ook meenemen want sommige kunnen ook nog wel iets leren.

Ik hoop dat dit stukje een stukje kan bijdragen om de bellingerweer schoon te houden en ook schoon zal blijven.

Een visser

Artikel delen: