Regio Politie Persberichten van zaterdag 27 augustus 2011

Aangehouden voor belediging

Raalte – Vrijdagavond 26 augustus is een 49-jarige man uit Raalte aangehouden voor belediging. Op de Grotestraat vond hij het nodig toezichthoudende politiemensen te moeten beledigen. Na het nodige verzet kon hij worden ingerekend. In afwachting van zijn verhoor werd hij ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed, rijbewijs ingenomen

IJsselmuiden – Vrijdagavond 26 augustus is het rijbewijs ingevorderd van een 22-jarige, voor rijden onder invloed van alcohol aangehouden, automobilist uit Kampen. Bij een controle op de Oosterlandenweg bleek dat hij teveel gedronken had. Zijn blaastest in het politiebureau scoorde 565 ug/l. Hij kreeg een rijverbod en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011075159)

 Onder invloed

Zwartsluis – Een 26-jarige automobilist uit Genemuiden is zaterdagmorgenvroeg 27 augustus aangehouden voor rijden onder invloed. Bij een controle op de Sluizerdijk bleek dat hij teveel alcohol gedronken had. Zijn blaastest in het politiebureau scoorde 505 ug/l. Hij kreeg een rijverbod en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011075172)

 Aangehouden voor bezit verboden wapen

Zwolle – Vrijdagavond 26 augustus is in een winkel aan de Hogenkampspassage een 36-jarige Zwollenaar aangehouden voor het bezit van een verboden wapen. Door personeel van de zaak was gezien dat hij een pistool in zijn tas stopte. Bij nader onderzoek bleek het te gaan om een dummy vuurwapen, dat voor afdreiging geschikt en in ons land verboden is. Wat de bedoeling van de man met het wapen was, is nog niet duidelijk. Gelet op de omstandigheden en het gedrag van hem is hij ingesloten. Tegen hem wordt een nader onderzoek ingesteld. Het wapen wordt is in beslaggenomen. (2011075136)

 Aangehouden na vernielingen

Hardenberg – Drie mannen (18 en 19 jaar) en een meisje (15) uit de gemeente Hardenberg zijn zaterdagmorgenvroeg 27 augustus aangehouden voor vernieling. Op de Markt probeerden zij een winkelruit in te trappen en werden door hen bloemen uit bakken getrokken. Bij de afwikkeling van hun zaak in het politiebureau aan de Europaweg kwamen drie mannen uit Hardenberg (18 en 20 jaar) verhaal halen omdat zij het niet eens waren met de aanhoudingen van dit viertal. Van hen werd gevorderd het politiebureau te verlaten. Toen zij daar niet op ingingen werden ze aangehouden voor lokaalvredebreuk en weigering vertrek. Daarbij werd door hen nog tegen deuren van het politiebureau getrapt, die beschadigd raakten. Allen werden ingesloten, tegen hen wordt een onderzoek in gesteld en proces-verbaal opgemaakt. (2011075216)

 

Artikel delen: