Regio politie Persberichten van dinsdag 30 augustus 2011

Vermoedelijke nep-boa actief in Steenwijkerland

Ossenzijl – De politie waarschuwt voor een mogelijke nep-boa (buitengewoon opsporingsambtenaar) die actief is in de omgeving van Steenwijkerland. Een 22-jarige man uit Stadskanaal maakte vrijdag 26 augustus melding bij de gemeente dat hij de dag ervoor tijdens het vissen in Ossenzijl was bekeurd door een man die zich voordeed als boa.

De man was gekleed in uniform en legitimeerde zich met een (mogelijk vals) legitimatiebewijs uit Steenwijkerland. De Groninger moest een boete van 200 euro per direct voldoen “in verband met een lik-op-stukbeleid”. Omdat de man geen kwitantie heeft ontvangen, kreeg hij later het vermoeden dat hij was opgelicht.

 Nooit contant betalen!

Noch de politie noch de boa’s die controleren in Steenwijkerland zullen u in bekeuringsituaties om een contante betaling vragen. Dit gebeurt in principe alleen bij mensen uit het buitenland en betaling geschiedt in die gevallen altijd aan het politiebureau. Wees dus alert op dergelijke oplichtingpraktijken. Het signalement van de boa die actief was in Ossenzijl luidt als volgt:iel postuur, zwart kort haar, ongeveer 35-40 jaar oud en 1.70-1.75 m. lang. Hij was zoals gezegd gekleed in een boa-uniform en legitimeerde zich met een boa-pas uit Steenwijkerland. De politie stelt een nader onderzoek in naar de man en kijkt naar hem uit. Mocht u meer informatie over deze zaak hebben of zelf het slachtoffer zijn of dreigen te worden van deze man, dan wordt u dringend verzocht contact op te nemen met de politie in Steenwijkerland via 0900-8844.

 Bromfietsbestuurder onder invloed

Kampen – Een 52-jarige bestuurder van een scooter en inwoner uit Winterswijk, is op 29 augustus aangehouden voor het rijden onder invloed. Bij de verdachte werd tijdens een controle op de Frieseweg alcoholgebruik geconstateerd. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Aan het bureau blies de verdachte tijdens de blaasproef een score van 490 ug/l. Naast een rijverbod van 5 uur kreeg hij een proces-verbaal voor het rijden onder invloed van alcohol. (2011075964)

 Gewond door verkeersongeval

Zwolle – Maandagmorgen 29 augustus raakte een 51-jarige bromfietser uit Zwolle gewond bij een verkeersongeval op de kruising Tesselschadestraat / Vondelstraat.. Hij werd met letsel aan zijn schouder per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Rijdend over de Tesselschadekade schrok hij terhoogte van de kruising van een auto, die vanuit de Vondelstraat aan kwam rijden en stopte. Hij maakte een onverhoedse stuurbeweging en ging onderuit op het natte wegdek. Naar het ongeval werd een onderzoek ingesteld. (2011075661)

 Bekeurd voor negeren rood licht

Zwolle –  Tijdens de ochtendspits zijn  maandagmorgen 29 augustus 7 bestuurders bekeurd omdat zij het rode verkeerlicht negeerden. Er werd gecontroleerd op de kruising Burgemeester van Roijensingel/  Van Karnebeekstraat/ Groot Wezenland. (2011075686)

 Ingesloten na winkeldiefstal

Zwolle – Een 57-jarige man uit kampen is maandagmiddag 29 augustus aangehouden voor winkeldiefstal. Uit een grootwinkelbedrijf aan het Maagjesbolwerk nam hij een MP3-speler weg, zonder die aan de kassa af te rekenen. De man is een recidivist en werd ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011075915)

 Mishandeling

Raalte – Een 46-jarige inwoner uit Raalte heeft maandag 29 augustus aangifte gedaan van mishandeling. Die zou hebben plaats gevonden op zondag 21 augustus tijden een receptie op het terrein van de Stoppelhaene. Aangever zou naar zijn zeggen van een voor hem bekende 52-jarige inwoner uit Raalte een klap op zijn oog hebben gehad. Het slachtoffer is daarbij even buiten kennis geweest. Getuigen hebben hem naar het ziekenhuis gebracht, waar hij werd behandeld voor een snee in zijn wenkbrauw. Het slachtoffer had een blauw oog en hierdoor een beperkt gezichtsvermogen. De verdachte is bekend en zal over de mishandeling worden gehoord. (2011075717)

Artikel delen: