Nieuwe serie ‘Hier Hulzebosch’ bij TV Oost

DALFSEN – HENGELO –  Oud-schaatser Erik Hulzebosch gaat voor TV Oost de komende maanden opnieuw op verkenning in de wereld van de topsport. De oud-marathonschaatser en entertainer heeft in een nieuwe serie afleveringen van het programma ‘Hier Hulzebosch’ weer enkele verrassende ontmoetingen met Overijsselse sporters.

Erik krijgt slechts een adres en een naam en gaat vervolgens op pad. Zo ontmoet hij diverse sportmensen, met wie hij op zijn eigen typerende wijze in gesprek gaat.

In de eerste nieuwe aflevering op woensdag 7 september gaat Erik op bezoek bij professioneel BMX fietscrosser Martijn Jaspers uit Ommen. Deze 24-jarige sportman heeft zichzelf ten doel gesteld om uit te komen op de Olympische spelen in Londen maar heeft daarbij nog een lange weg te gaan. Erik neemt een kijkje bij de training en heeft voor deze ontmoeting zijn eigen BMX fiets uit het stof gehaald. Op de racebaan in Dalfsen krijgt de oud-schaatser een spoedtraining om een snellere rondetijd neer te kunnen zetten.

Schermen

En er gaat een tweede wens in vervulling. Erik wilde vroeger piraat worden en wordt daarom naar een les schermen gestuurd. In een sportzaal op de Universiteit Twente ontmoet hij Jos Thalen en David Thompson, twee fanatieke schermers. Jos is docent aan de universiteit en David is student. Samen leren ze Erik de fijne kneepjes van het schermen. Dat blijkt nog niet zo makkelijk, want er komt een hoop techniek maar vooral tactiek bij kijken. Erik wordt in een wit pak gestoken en krijgt een helm. En dat is maar goed ook, want hij krijgt er flink van langs…

‘Hier Hulzebosch’ is vanaf 7 september elke woensdag bij TV Oost te zien om 11.35, 12.35, 13.35, 16.20, 19.20, 21.20 en 22.20 uur. Er zijn herhalingen op donderdag om 16.40, 19.40, 21.40 en 22.40 uur en zondag vanaf 16.20 uur. Meer informatie is te vinden op www.rtvoost.nl.

——————————————————————————–

Artikel delen: