Regio Politie Persberichten van woensdag 31 augustus 2011

Rijden onder invloed

Staphorst – Op dinsdagavond 30 augustus 2011 werd op de Gemeenteweg een 20-jarige Staphorster met zijn gezien die met hoge snelheid reed in de richting van de Bergerslag. De man werd op de Bergerslag staande gehouden en bleek bij controle onder invloed van alcohol te zijn. Het betrof een beginnend bestuurder. Bij de blaasproef op straat blies hij een P/A.

 Bij de ademanalyse op het bureau blies hij 225 ug/l. Proces-verbaal voor rijden onder invloed werd tegen hem opgemaakt. (2011076348)

 Aangehouden voor geweldpleging

Zwolle – Na mishandeling in de Diezerstraat, van een 17-jarige jongen uit Hasselt, zijn dinsdagmiddag 30 augustus 3 mannen uit Zwolle (19, 22 jaar) aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het slachtoffer liep gekneusde ribben en hoofdletsel op en is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Het drietal is ingesloten. Zij zochten bewust de confrontatie met het slachtoffer omdat hij vriendschap onderhoudt met een meisje, en dat deze contacten door het drietal (familie) niet geaccepteerd wordt. Naar de aanleiding en toedracht van de mishandeling wordt een onderzoek ingesteld. Tegen het drietal wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011076295)

 Onder invloed

Zwolle – Woensdagmorgenvroeg 31 augustus is een 40-jarige automobilist uit Valthermond aangehouden voor rijden onder invloed. Bij een controle op de Meppelerstraatweg, waar hij een rood verkeerslicht had genegeerd en te snel gereden had, bleek dat hij teveel gedronken hadden. Zijn blaastest bepalende blaastest scoorde 485 ug/l. Hij kreeg een rijverbod en tegen hem wordt voor deze feiten proces-verbaal tegen hem opgemaakt. (2011076358)

 Aangehouden voor huiselijk geweld

Zwolle – In het werkgebied van het politieteam Zwolle-Noord is woensdagmorgenvroeg 31 augustus een 42-jarige man uit Zwolle aangehouden voor huiselijk geweld. Hij had zijn partner meerdere keren gestompt en geslagen. Zij liep daarbij letsel aan het gezicht op. De man is ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Het stel wordt een hulpverleningstraject aangeboden. (2011076365)

 Diefstal uit een vrachtauto

Deventer – Een 49-jarige vrachtwagenchauffeur uit Stadtlohn (Duitsland) deed aangifte van diefstal uit zijn vrachtauto. Het slachtoffer had zijn vrachtwagen op 29 augustus rond 16.30 uur geparkeerd op een afgesloten bedrijfsterrein nabij de Rigastraat. Op dinsdag 30 augustus rond 05.30 uur, ontdekte het slachtoffer, dat er in de cabine van de vrachtwagen was ingebroken. Weggenomen werden een gsm, een radio en twee gasmaskers voor gevaarlijke stoffen, verbandtrommel, metalen kastje met ringsleutels en uit de tank 300 à 400 liter diesel. De toegang tot de cabine werd verkregen door het inslaan van een zijruit. (2011075998)

 Psychotische man aangehouden

Deventer – Op dinsdagmiddag  30 augustus werd op het AZC aan de Frieswijkerweg een 17-jarige psychotische man aangehouden. De jongeman was even daarvoor betrokken geweest bij een vechtpartij waarbij ook gestoken zou zijn met een mes. Daarnaast bedreigde hij medewerkers van het AZC. De verdachte, die vanwege zijn psychose op de wachtlijst staat om te worden opgenomen, werd overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. Gezien de handelingsonbekwaamheid van de verdachte, werd ook medische begeleiding ingeschakeld. (2011076167)

Artikel delen: