Brandstichting KDV `t Hummelhof

Er is in de nacht van woensdag op donderdag brand gesticht bij Kinderopvang ’t Hummelhof in Nieuwleusen. Het kinderdagverblijf is de laatste jaren vaker doelwit geweest van vernielingen en baldadigheid van jongeren.

Zo is een paar weken geleden een groot schaduwdoek vernield en wordt er regelmatig graffiti gespoten, glas in de zandbak gegooid en speeltoestellen beschadigd. In overleg met jongerenwerk en het kinderdagverblijf hebben de jongeren dat zelf moeten herstellen. Voor het kinderdagverblijf is na de brandstichting van afgelopen nacht de maat vol. Er is opnieuw aangifte gedaan bij de politie.

Tegenover ’t Hummelhof staat de JOP, de jongeren ontmoetingsplek, van Nieuwleusen. Om controle te houden op de jeugd en om ze een plek te bieden is een aantal jaar geleden besloten om de JOP op de parkeerplaats van de sportverenigingen te plaatsen, tegenover het kinderdagverblijf. De kinderopvang begrijpt dat de jeugd een plek moet hebben, maar vindt het schandalig dat diezelfde jongeren opnieuw de boel vernielen zelfs hebben geprobeerd om brand te stichten.

Jongerenwerk was vanochtend nog niet op de hoogte van de brandstichting, maar neemt het hoog op. (Bron: RTV-Oost)

Artikel delen: