Fantastisch succes 1e plaats voor de Stuwzangers Vilsteren

woudenberg_3.jpg

      VILSTEREN – WOUDENBERG – Het shantykoor de Stuwzangers uit Vilsteren zorgde zaterdag voor 2 prima uitvoeringen van een half uur tijdens het shantyfestival in Woudenberg. Van de zes deelnemende koren werd het Vilsterse  koor uiteindelijk de winnaar.  De leden van het koor en hun begeleiding gingen nadien flink  ‘uit het dak’! Het behaalde resultaat moest uitbundig gevierd worden!

woudenberg_4.jpg

Vol verwachting ging het gezelschap met een bus van 62 personen richting Woudenberg om deel te nemen aan het aldaar te houden festival.

Er deden in totaal zes koren mee.

Allereerst het  organiserende ‘De Poortzangers’ en verder het Zeemanskoor ‘de Ketelbinken’ uit Kampen,  Hooglandskoor ‘Over Land en Zee’, Shantykoor ‘Voor Anker’ uit Veenenedaal, Shantykoor ‘De Compagnonvaarders’ uit het Friese Oosterwolde en Shantykoor ‘De Stuwzangers’ uit Vilsteren.

Na de samenzang van alle koren was het woord aan een ‘drie koppige jury’.

Als derde eindigde het koor ‘Voor Anker’ uit Veenenendaal en als tweede ‘de Ketelbinken’ uit Kampen.

De winnaar – tot ieders verrassing – werd het koor ‘De Stuwzangers’  uit Vilsteren o.l.v. de Heinose dirigent Flip Jonkman.

woudenberg_5.jpg

De jury had vooral veel waardering voor de uitspraak en de grote spontaniteit die ten toon werd gespreid waarbij de koorzang niet uit het oog werd verloren.  Meerwaarde was verder de ‘uitstraling’ van de dirigent richting het publiek zodat ook nu weer een prima contact met het publiek tot stand werd gebracht.

De twee solisten tijdens de twee optredens waren Anton Schotman met ‘Rum uit Jamaica’  en Bob Boerdam in zijn ‘De Woonboot’.

Een succesnummer bleek ook nu weer ‘De Vissers van San Juan’.

Instrumentale begeleiding kwam van de accordeonisten Jannes Kleene (arrangeur) en Jan Noot, de gitarist Henk Slettenhaar en de  drummer Jan Meijer. Jan de Mink de geluidsman en vele dames vergezelden de zangers naar Woudenberg.

In de wandelgangen werd door het dagelijks bestuur – betaande uit Rene Wibier (voorzitter), Ben Meulman (secretaris) en Benny Bos (penningmeester)  – nog even een plannetje bedacht.

Vergezeld van de ‘grote beker’-  die voorlopig in Vilsterse handen blijft – werd in allerijl een gezellig samenzijn gepresenteerd bij ‘De Klomp’ in Vilsteren. Ook werd nog even 2 succesliederen met veel overgave gezongen.

De komende week treed het koor nog 3 x op. Maandag en dinsdag zijn ‘besloten’ maar komende vrijdag zingt het koor in Rheeze als afsluiting van de Vechtdal Fietsvierdaagse. Info: www.destuwzangers.nl

 

Artikel delen: