De Vliegende Brigade genomineerd vrijilligersprijs Overijsel

DALFSEN – Ook de Vliegende Brigade is genomineerd voor de Overijsselse Vrijwilligersprijs 2011. Zij in de catgorie Groepen. Idvidueel zijn Henny en Klaas Krol, het beheedersechtpaar van ons bezoekerscentrum de Wheem genomineerd. Met het werk van de Vliegende Brigade in de natuurbescherming leveren de leden van deze vrijwilligersgroep veel dieren en planten van de Rode Lijst een beter bestaan.

De Vliegende Brigade is een groep van ruim 30 deskundige vrijwilligers die in verschillende lokale groepjes actief zijn. Het zijn enthousiaste en gedreven mensen die het leuk vinden om klussen in de natuur uit te voeren voor specifieke soorten.

Landschap Overijssel begeleidt deze mensen met projecten, onkostenvergoeding en uitvoering. Het gaat vaak om werkzaamheden van een dag die door een groep van vijf mensen uitgevoerd kunnen worden.

Boomkikker, Ringslang, Klokjesgentiaan…

Regelmatig gaat deze bijzondere vrijwilligersgroep aan de slag voor soortgerichte maatregelen, zoals het uitleggen van nestvlotjes voor zwarte sterns, het vrijstellen van jeneverbesstruiken, onderhoud aan een oeverzwaluwwand, kleinschalig plagwerk voor klokjesgentiaan, opzetten van broeihoop voor ringslang, opslag verwijderen uit biotoop van boomkikker, noem maar op…

Succes

Op de Lemelerberg zijn in de herfst van 2010 twaalf eiafzetplekken voor Zandhagedissen aangelegd. De Vliegende Brigade is met zeven mannen hard aan het werk geweest. De heide is afgeplagd en omgespit om kaal en los zand te verkrijgen.

De hagedissen hadden op dit gedeelte van de Lemlerberg namelijk alleen maar gelegenheid tot het begraven van hun eieren langs de randen van de paden. Bovenop de Lemlerberg worden die paden zeer druk belopen worden vanuit de nabijgelegen parkeerplaats en het restaurant. Inmiddels weten we dat het werk heel wat jonge zandhagedisjes heeft opgeleverd!

Lees meer over eiafzetplekken >>

Echt een bijzondere groep

Wij zijn ontzettend blij met de Vliegende Brigade het bijzondere werk dat zij verrichten in heel Overijssel. Zowel in onze eigen terreinen als die van andere organisaties en die van particulieren. Heel bijzonder en ook voor ons verrassend is dat Klaas Krol voor zowel zijn werk in De Wheem als bij de Vliegende Brigade is genomineerd!

Publieksprijs Vrijwilligersorganisatie

Alle kijkers van Dalfsennet.nl kunnen hun stem uitbrengen voor De Vliegende Brigade zodat zij de Publieksprijs Vrijwilligersorganisatie van het Jaar kunnen winnen. Stem >>

Artikel delen: