Regio Politie Persberichten van 17 september 2011

Aangehouden voor belediging

Zwolle – Berkum- De politie heeft vrijdagavond 16 september op de Boerendanserdijk een 31-jarige man uit Zwolle aangehouden voor belediging. Hij vond het nodig om bike-agenten te beledigen. De man werd overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Motorrijder ten val

Steenwijk – Een 42-jarige motorrijder uit Lelystad is vrijdag 16 september voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Hij kwam ten val na een aanrijding met een personenauto op de rotonde Ruxveenseweg/Zuidveenseweg. De 21-jarige autobestuurder uit Basse kwam van de Ruxveenseweg en zag de motorrijder over het hoofd bij het oprijden van de rotonde om de weg richting Blokzijlseweg te vervolgen. De motorrijder moest uitwijken en gleed onderuit. Hij werd per ambulance voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. (2011081558)

 Twee mannen aangehouden voor mishandeling

Zwolle – De politie heeft vrijdag 16 september een 18-jarige man uit Hasselt en een 25-jarige man uit Zwolle aangehouden voor mishandeling. Het incident vond plaats in de Diezerstraat. De aanleiding wordt gezocht in de relationele sfeer. De twee kwamen elkaar tegen in de stad en raakten in conflict. Dit ontaardde in een gevecht. De 25-jarige man raakte gewond en moest zich laten behandelen in het ziekenhuis. (2011081631, 2011081655)

 Fietser gewond bij aanrijding

Zwolle – Een 28-jarige fietser uit Markelo is vrijdag 16 september voor controle overgebracht naar het ziekenhuis na een aanrijding met een auto. Het ongeval vond plaats op de Badhuiswal. De auto, bestuurd door een 24-jarige man uit Zwolle, wilde rechtsaf slaan naar de Menno van Coehoornsingel. De fietser, die rechtdoor ging richting centrum, reed tegen de auto aan en kwam ten val. (2011081656)

 Aangehouden voor winkeldiefstal

Zwolle – Aan de Dobbe werd vrijdag 16 september een 35-jarige man uit Tynaarlo aangehouden voor winkeldiefstal. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg tevens een winkelverbod uitgereikt. (2011081738)

 Controle op fietsverlichting

Zwolle – In de wijk Assendorp is in de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 september een fietsverlichtingscontrole gehouden. Er werden negen fietsers bekeurd, omdat zij hun verlichting niet in orde hadden. (2011081826)

 Aangehouden voor verstoren openbare orde

Olst –  Aan de Kornet van Limburg Stirumstraat werden zaterdag 17 september net na middernacht drie mannen (16, 20 en 24 jaar) uit Olst en Wijhe aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Zij waren betrokken bij een opstootje bij de feesttent van het Olster feest. De drie werden overgebracht naar het bureau en zijn na verhoor met een proces-verbaal heengezonden. (2011081818)

 Motorrijder gewond bij aanrijding

Deventer – Op de Ten Havesweg raakte vrijdag 16 september een 43-jarige motorrijder uit Lettele gewond bij een aanrijding met een tractor met aanhanger. De man reed in de richting van de Oerdijk. De tractor kwam vanuit tegengestelde richting en wilde linksaf slaan het weiland in. De motorrijder kon niet meer op tijd remmen en kwam ten val. Het letsel leek in eerste instantie mee te vallen. Bij controle in het ziekenhuis werden er echter onder andere meerdere botbreuken geconstateerd. (2011081613)

 Twee mannen aangehouden voor winkeldiefstal

Deventer – Bij een supermarkt op het Boreelplein werden vrijdag 16 september twee mannen (43 en 47 jaar) uit Deventer aangehouden voor winkeldiefstal en bedreiging. Medewerkers ontdekten dat ze bier probeerden te stelen en spraken hen aan. Eén van hen verzette zich tegen zijn aanhouding en werd door personeel in bedwang gehouden. De man was agressief en bedreigde het personeel woordelijk met de dood. De twee werden overgedragen aan de politie. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Tevens kregen zij een winkelverbod. Er is aangifte gedaan. (2011081692)  

 Gestolen fiets zelfde dag terug

Deventer – Een fiets die vrijdagmiddag 16 september was gestolen in de Bierstraat is dezelfde dag teruggevonden. Het rijwiel stond te koop op een handelssite. Dit werd ontdekt door familie van de aangever. Na een check of het inderdaad de gestolen fiets was, werd de politie ingeschakeld. De aanbieder van het rijwiel, een 25-jarige Deventenaar, werd aangehouden voor heling/diefstal. Hij verklaarde de fiets te hebben gekocht via internet. De fiets gaat terug naar de rechtmatige eigenaar. Tegen de 25-jarige Deventenaar is proces-verbaal opgemaakt. (2011081772)  

 Aangehouden voor verstoren openbare orde en belediging

Deventer – Op de Brink werd in de vroege ochtend van zaterdag 17 september een 22-jarige man uit Deventer aangehouden voor het verstoren van de openbare orde en belediging. De man bemoeide zich met een aanhouding door de politie en werd agressief. Hij werd door omstanders in bedwang gehouden. De man werd meerdere malen gevorderd te vertrekken. Hieraan werd geen gehoor gegeven, waarop hijzelf ook werd aangehouden. Hij verzette zich en begon de agenten te beledigen. Voor beide strafbare feiten is proces-verbaal opgemaakt. (2011081841)

 Aangehouden voor belediging

Deventer – Een 20-jarige Deventenaar werd in de vroege ochtend van zaterdag 17 september aangehouden voor belediging. Hij verkeerde onder invloed en was om die reden niet welkom in een horecabedrijf. Daar was hij het niet mee eens en uitte dat door de dienstdoende agenten te beledigen. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (2011081844)

 Aangehouden voor verstoren openbare orde

Deventer –  Een 33-jarige horecabezoeker uit Deventer werd zaterdagmorgen 17 september aangehouden, omdat hij de openbare orde verstoorde op de Brink. De man werd gevorderd te vertrekken en deed dat in eerste instantie. Even later kwam hij toch weer terug, waarop besloten werd hem aan te houden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (2011081845)

 Drietal aangehouden voor openlijke geweldpleging

Deventer – Op de Brink werden zaterdag 17 september rond 04.00 uur twee mannen (24 en 28 jaar) en een 26-jarige vrouw uit Deventer aangehouden voor openlijke geweldpleging. De drie verkeerden onder invloed en waren om onduidelijke reden met elkaar in gevecht gekomen. Ze werden voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. (2011081851)

Artikel delen: