Volleybalsters verliezen tweede duel van Turkije

NIEUWLEUSEN – De Nederlandse volleybalsters hebben zaterdag de tweede oefenwedstrijd tegen Turkije verloren. Oranje ging in Eindhoven met 3-0 onderuit. De setstanden waren 28-26 25-18 en 25-22. De ploeg van bondscoach Avital Selinger won vrijdag de eerste ontmoeting in het kader van de Dela Trophy met 3-1. Zondag spelen de ploegen voor de derde en laatste keer tegen elkaar.

Nederland speelt de wedstrijden in voorbereiding op het Europees kampioenschap in Italië dat vrijdag voor Nederland begint met de wedstrijd tegen Spanje.

Oranje vocht zich in de eerste set tegen Turkije knap terug van een 16-21 achterstand. De ploeg kreeg in totaal drie setpunten, maar benutte deze niet. Turkije trok de set met 28-26 naar zich toen. In het tweede en derde bedrijf kwam Nederland snel op achterstand en kon die niet meer ombuigen.   ,,We spelen soms toch nog te wisselvallig”, concludeerde aanvoerster Manon Flier uit Nieuwleusen. ,,Voor het EK heeft het ook niet veel zin om doelen te stellen. We zullen vooral echt heel hard moeten werken.”

Artikel delen: