meiboom plaatsen

DALFSEN – Zaterdag 24 september (aanstaande zaterdag dus) wordt er op traditionele wijze een meiboom geplaatst in de gemeente Dalfsen. Dit alles ter aankondiging van het Dalfser Oktoberfest wat 8 oktober gehouden zal worden.

Dit van oorsprong germaans gebruik (zie wikipedia site:http://nl.wikipedia.org/wiki/Meiboom) wordt dan ook voor 2 weken in nederland geimporteerd.

Om dit gebruik kracht bij te zetten is er ook een ballon-actie aan vastgeknoopt. Kinderen kunnen door een bon afhalen bij Intertoys Dalfsen en terplekke aan het Burg. Van Bruggenplein. Ingevulde bonnen worden zaterdag vanaf 15:00 vastgeknoopt aan heliumballonnen en de ballonnen die het verst weg gevonden worden, ontvangen een kadobon van Cees Lindenburg van Intertoys Dalfsen. Ouders van die kinderen ontvangen vrijkaarten voor het Dalfser Oktoberfest.

De meiboom wordt voor hij in de grond gezet op een ererondje door het dorp getrakteerd onder begeleiding van enkele leden van het gelegenheidskapel: Het Dalfser Egerlanderkapel welke ook op 8 oktober op zullen treden.

Dus mensen print of haal snel een bon voor uw kind(eren) en kom dit spektakel aanschouwen op:

Zaterdag 24 september

Aanvang:15:00

Plaats: Burg. V. Bruggenplein

 

Artikel delen: