Regio Politie Persberichten van maandag 19 september

Auto van de weg na onwelwording

Steenwijk – Op zondagochtend 18 september kreeg de meldkamer een ongevalmelding op de A32 ter hoogte van de afrit Steenwijk-Noord. De bestuurder van de auto, een 71-jarige man uit Lelystad reed vanaf Steenwijk-Noord richting A2 op de oprit en reed toen links de bosjes in tussen snelweg en afrit.

Hij was plotseling onwel geworden en was buiten bewustzijn toen de politie ter plaatse kwam. Ambulance en brandweer kwamen ter plaatse. De man werd gereanimeerd en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht waar hij later is overleden.

Prullenbakken in brand

Kampen – In de nacht van zaterdag 17- op zondag 18 september werden aan de Voorstraat prullenbakken in brand gestoken. De brandjes werden door voorbijgangers geblust. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Inbraak bij winkel

Kampen – Bij een winkel aan de Meeuwenweg werd in de nacht van zondag 18 op maandag 19 september ingebroken. Uit de winkel werden rookwaar en mogelijk ook andere zaken weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Twee mannen aangehouden op vluchtstrook A28

Zwolle – Twee mannen uit Meppel (23 en 24 jaar) zijn zondagochtend 18 september aangehouden op de vluchtstrook van de A28 richting Zwolle. Ze waren naar een tankstation gelopen om benzine te halen voor hun auto die zonder brandstof stond. De mannen waren onder invloed en bleken geen rijbewijs te hebben. Ze reden zonder toestemming in de auto, die van een kennis was die in het buitenland verblijft. De mannen werden aangehouden voor joyriding, diefstal en/of heling. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Minderjarigen rijden in gestolen auto

Zwolle – Zondagmiddag 18 september werden twee jongens (14 en 15 jaar) staande gehouden op de Smetanastraat. De jongens werden gesignaleerd op de Mozartlaan. Ze renden bij een auto weg die dwars op de weg stond. Het bleek dat de twee in de auto hadden gereden. Volgens verklaring hadden ze de auto gevonden aan de rand van Zwolle. Ze kregen het voor elkaar de motor te starten. Toen ze de politie zagen, schrokken ze en gingen ervandoor. De auto bleek als gestolen gesignaleerd te staan in Den Haag. De jongens werden overgebracht naar het bureau. Er is contact gezocht met hun verzorgers.

Aangehouden voor huiselijk geweld

Zwolle – Zondag 18 september heeft de politie in Zwolle een 36-jarige man uit de gemeente Lochem aangehouden voor huiselijk geweld. Hij wordt ervan verdacht zijn ex-partner te hebben bedreigd en mishandeld. De man is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Drie mannen aangehouden voor mishandeling

Zwolle – De politie heeft zondagavond 18 september drie mannen (18, 22 en 42 jaar) uit Zwolle aangehouden. Ze worden verdacht van het mishandelen van een 41-jarige man en een 46-jarige vrouw uit Zwolle. Het incident vond eerder die avond plaats in de Sassenstraat. De vrouw werd ter plaatse gecontroleerd door ambulancepersoneel. Zij heeft aangifte gedaan. De mannen zijn ingesloten voor nader verhoor.

Proces-verbaal voor afval verbranden

Dedemsvaart – Een 40-jarige inwoner van Dedemsvaart kreeg op zondagavond 18 september een proces-verbaal voor het illegaal verbranden van afval. De man was in zijn tuin meubilair aan het verbranden in een ton. Dit leverde de nodige rookoverlast op in de wijk.

Inbraak in kledingzaak

Deventer – Zondagavond 18 september rond 19:30 uur is een ruit ingegooid van een kledingzaak aan de Smedenstraat. Uit de winkel is kleding meegenomen. Mensen die iets gezien of gehoord hebben van deze diefstal wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Naar de diefstal wordt een onderzoek ingesteld.

Aangehouden voor dronkenschap

Deventer – Een 26-jarige Deventenaar is zondagavond 18 september aangehouden voor openbare dronkenschap. Hij had overlast veroorzaakt bij een horecagelegenheid aan de Zandpoort. De man schreeuwde en was agressief. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gewond bij aanrijding

Deventer – Op het Noorderplein is zondagavond 18 september een 20-jarige snorfietsster uit Twello gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. Zij werd ter observatie in het ziekenhuis opgenomen. De vrouw bleek onder invloed van alcohol. Van haar werd een bloedproef afgenomen. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhoudingen na openlijke geweldpleging

Deventer – Vijf mannen uit Deventer (21 t/m 44 jaar) zijn maandagmorgenvroeg 19 september, elders in de stad, aangehouden voor openlijke geweldpleging. Zij kwamen met stokken en knuppels verhaal halen bij de woning van een 21-jarige bewoner van de Julianastraat, die een zondag jl. een gesprek gehad zou hebben met een vrouwelijk familielid van de aangehouden mannen. Daarbij werden naast de bewoner ook diens ouders mishandeld. Het vijftal is ingesloten. Naar de mishandelingen wordt een nader onderzoek ingesteld.

Snelheidscontrole

Luttenberg – Bij een snelheidscontrole aan de Lemelerweg werden op zondagmiddag 18 september 12 automobilisten bekeurd die de maximum snelheid van 60 km per uur hadden overschreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km per uur (gecorrigeerd).

 

Artikel delen: