Zorgen voor de laatste zorg!

Lemelerveld – De twee ouderenbonden, KBO en PCOB organiseren op dinsdagmiddag 1 november samen met Welzijn Ouderen (SWOL) een themamiddag over een aantal onderwerpen die bij overlijden vaak ter sprake komen en die nog geregeld moeten worden of geregeld hadden kunnen zijn.

 Zorg hebben om de laatste zorg. Hendrie Arnold en Martin Haas, beide zijn uitvaartleider in Lemelerveld, zullen die middag hun ervaringen vertellen, wat zij zoal tegenkwamen en waarvan gewenst zou zijn als dit vooraf geregeld was.

Heel vaak moeten adressen nog gezocht worden, wie nodig je uit, op welke wijze verspreid je een overlijdensbericht, is er een uitvaartpolis, is er een testament of wilsbeschikking? Moet er een notaris aan te pas komen? Zo zijn er heel veel aandachtspunten waarvan het prettig is wanneer dit juist bij leven nog geregeld zou zijn. Voor de uitvaartleiders is er dan meer tijd om te praten met de nabestaanden over de invulling en uitvoering van het regelwerk. Hun advies zal dan ook zijn: praat thuis over zulke onderwerpen. Zowel met partners als met kinderen en alleenstaanden met familie of kennissen. De themamiddag is in kulturhus de Mozaïek en begint om 14.00 uur.

Artikel delen: