Verhaal “RUTH” door koor Enjoy Hoonhorst

ruth.jpg

HOONHORST – Het koor Enjoy, verbonden aan de H. Cyriacuskerk te Hoonhorst, viert op 8 oktober a.s. haar 25- jarig jubileum. Het koor werd 25 jaar geleden opgericht door André Oosterwijk, destijds directeur van de basisschool te Hoonhorst. Momenteel bestaat het koor uit 26 vrouwen en staat onder de bezielende leiding van dirigent Joyce Krukkert en  wordt op piano begeleid door Cor van Damme.

koorhhorst.jpg

Op de foto staan de koorleden (op 2 na) en ook de dirigent en pianist ontbreken hierop.

Om aan dit bijzondere feit niet zomaar voorbij te gaan en om dit samen te vieren met de gemeenschap is Enjoy al enkele maanden enthousiast bezig met de voorbereiding van een muzikaal verhaal uit het bijbelboek Ruth.

 Het hoofdthema  van het korte boek Ruth is; hoe ga je om met familieleden die in armoede terechtgekomen zijn. Hoe ga je om met mensen die veel verloren hebben in hun leven. En hoe ga je om met vreemdelingen. In deze tijd actuele, sociale en politieke onderwerpen, die ons in ons dagelijkse leven treffen. De uitvoering wordt o.a. mogelijk gemaakt door bijdrages van stichting Sproeifeest, Duurzaam Hoonhorst en  van de gemeente Dalfsen, omdat zij het versterken van de gemeenschapszin, het omzien naar elkaar, als belangrijke waarden zien. Dit muzikaal verhaal zal worden opgevoerd op zaterdag 8 oktober a.s. om 20.00 uur in de parochiekerk van de H. Cyriacus te Hoonhorst. Mocht u belangstelling hebben dan bent u van harte welkom.

klazien.jpg
Groet Klazien Broeks
Artikel delen: