Praat mee over Duurzaam Nieuwleusen

logo_gemeente_dalfsen.jpg

19 oktober Duurzaamheidscafé

Nieuwleusen – Nieuwleusen is een bedrijvig dorp met veel goede ideeën en initiatieven op het gebied van duurzaamheid. De gemeente Dalfsen wil graag samen met inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties uit Nieuwleusen onderzoeken welke duurzame thema’s en ideeën in het dorp leven.

 Nieuwleusen bepaalt de agenda en schrijft zelf een uitvoeringsplan om, in navolging van Duurzaam Hoonhorst, een Duurzaam Dorp te worden. Wethouder Agricola: “Wil dit project kans van slagen hebben, dan moet het gedragen worden door de hele gemeenschap. Ik roep de inwoners van Nieuwleusen dan ook op zich aan te melden voor het Duurzaamheidscafé.”

Duurzaamheidscafé

Op woensdagavond 19 oktober wordt het Duurzaamheidscafé georganiseerd. Iedereen uit Nieuwleusen is van harte welkom in sporthal de Schakel vanaf 19.15 uur. Het Duurzaamheidscafé vormt de aftrap van het project Duurzaam Nieuwleusen. Aan de hand van een aantal vragen bepaalt Nieuwleusen welke thema’s belangrijk zijn voor het dorp. Dit kan variëren van voldoende groen in de wijk, een gezamenlijke ontmoetingsruimte voor ouderen tot de gezamenlijke inkoop van zonnepanelen. De avond wordt geleid door Harm van Dijk, procesbegeleider van Nieuwleusen Synergie.

Aanmelden

Deelname aan het Duurzaamheidscafé is geheel kosteloos. Inwoners uit Nieuwleusen kunnen zich aanmelden door een email te sturen naar m.gils@dalfsen.nl of te bellen met (0529) 48 83 94. Er zijn maximaal 150 plekken voor het Duurzaamheidscafé beschikbaar. Deelname is op volgorde van binnenkomst van aanmelding.

Alle informatie over het project Nieuwleusen Synergie is te vinden op de website:

www.nieuwleusensynergie.nl

Artikel delen: