Molen Fakkert, het begint er nu echt op een molen te lijken

molen30sept1.jpg

HOONHORST – De werkzaamheden aan onze molen gaan onverminderd voort, “het is nog slechts een paar nachtjes slapen” en het aanzicht is als vanouds. De wieken zijn bijna compleet. Het stucwerk in de molen is begin volgende week gereed en ook de bouwkundige aannemer Kolthof kan binnenkort beginnen met opruimen en het afwerken van de laatste onderdelen.

molen30sept2.jpg

Komende week wordt ook samen met vrijwilligers de weeginstallatie weer voorzien van de pijpen en kunnen we die installatie al uitproberen. Ook zijn er inmiddels voldoende “ballenbakballen” om te kijken of dit wil zoals wij dat in gedachten hebben.

 

Binnen in ook begonnen met de aanleg van electra, en duurzaam Hoonhorst kan binnenkort de proefopstelling voor de verlichting aanbrengen voor de ramen om de molen in het donker van binnenuit aan te lichten.

 

Dan is de komende weken de molen geheel voor Vaags om het draaiende deel binnen verder aan te brengen zodat deze over een paar weken maalvaardig is.

Wie had dat ooit gedacht. We staan er nu vlak voor. De molenaars zijn zich al aan het warm lopen om straks volop van start te kunnen gaan.

Als molenstichting zijn wij uitermate blij met het resultaat zoals dit door het bouwteam is geleverd, straks zal met proefdraaien nog heel veel bijgesteld moeten worden, maar daarvoor zijn de onderdelen van hout en hout laat zich niet altijd sturen en is en blijft weersgevoelig. De komende maanden zal dit de nodige aandacht vragen.

 

Nu de molen dan vrijwel gereed is kunnen we met ons gemeentebestuur richten op de invulling van het molenterrein en de wens om een aanbouw te realiseren verder voorbereiden. Want wij moeten de mogelijkheid hebben mensen te ontvangen, materialen op te slaan, maar ook onze molenaars en gasten zullen gebruik moeten kunnen maken van toiletvoorzieningen. Dus wij blijven nog in overleg om alles voor de opening van 11 mei 2012 gerealiseerd te krijgen.

 

Namens de molenstichting Fakkert  Wim Schrijver

Artikel delen: