Grote verkeerscontrole

IJSSELLAND – APELDOORN – • De politie in Apeldoorn heeft samen met het korps IJsselland, het Korps landelijke politiediensten (KLPD) het Verkeershandhavingsteam, de Vreemdelingenpolitie, de Rijksdienst Wegverkeer, Veilig Verkeer Nederland, afdeling Apeldoorn op donderdagavond 6 oktober een grote verkeerscontrole gehouden. Met de controle wilden de instanties bijdragen aan het verbeteren van de verkeersveiligheid en het bestrijden van criminaliteit.

De politie had op donderdagavond een controleplek ingericht op een terrein aan de Laan van de Mensenrechten. Motoragenten selecteerden bestuurders die in de omgeving reden en begeleidden hen naar de controleplaats. Tijdens de controle zijn bestuurders en hun voertuigen op tal van zaken gecontroleerd. Er zijn onder meer bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel, het negeren van het rode verkeerslicht, het niet voeren van fietsverlichting, rijden tijdens een rijontzegging, het niet tonen van het rijbewijs en onverzekerd rijden. In het laatste geval is de auto uit het verkeer onttrokken. In totaal kregen 103 bestuurders een bekeuring voor de diverse overtredingen.

Twee bestuurders onder invloed

Twee automobilisten bleken gedronken te hebben. De twee ervaren bestuurders bliezen 0.7 en 0.8 promille. De bestuurders kregen beiden een rijverbod van enkele uren. Tegen hen maakt de politie proces-verbaal op. In totaal zijn er van ruim 310 weggebruikers blaastesten afgenomen.

Snelheid

Twee radarauto’s controleerden op de locaties Kayersdijk en Matenpoort voertuigen op de maximum snelheid. In totaal werden 3242 voertuigen gecontroleerd. Bij 140 weggebruikers valt binnenkort een bekeuring op de deurmat, omdat zij de maximum snelheid overschreden.

Automatic Number Plate Recognition

Bij de controle zijn in de omgeving van de Laan van Mensenrechten drie ANPR-voertuigen ingezet. Dit zijn speciale politievoertuigen die automatisch kentekens scannen om te controleren of kentekenhouders nog een boete, straf of belastingschuld open hebben staan. In totaal bleek dit 12 keer het geval te zijn. In de meeste gevallen hadden weggebruikers nog boetes openstaan en de meesten konden hun schuld ter plaatse voldoen.

Aanhouding op verdenking van diefstal

Een agent trof bij een controle een grote hoeveelheid cosmeticaproducten aan in een auto. Aangezien de inzittenden, twee mannen van 22 en 52 jaar uit Georgië, geen kassabonnen konden tonen, zijn zij aangehouden op verdenking van diefstal of heling. Het duo is nog steeds ingesloten, omdat het onderzoek nog niet is afgerond.

Artikel delen: