Brand bij Oude station Dalfsen

brandst1.jpg

DALFSEN – Vanmiddag was de chauffeur van Brand bezig de tanks te vullen bij Het Oude Station in Dalfsen. Vannacht om 3 uur is hij al vertrokken vanuit het zuiden des lands. Eerst door kachelen naar Groningen, een rit van 5 uur. Daarna Friesland, nu Dalfsen en daarna door naar Delden.

brandst2.jpg

Daar gaan we over nachten en morgen pakken we de Twente hoek. We, zegt hij, want ik heb mijn vrouw meegenomen voor deze tweedaagse rit, en vannacht blijven we in een hotel in Delden dus. Het bier hier moeten helemaal naar boven gepompt worden. Eerst gaat de slang aan een lier, via het raam daar helemaal bovenin. Boven daar is de koelcel, daar staat 2 grote tanks waar we het gerstenat in pompen. We hebben voor 14 klanten bier bij ons. Niks geen gesjouw meer met volle en lege fusten.

brandst3.jpg

Nu moet alles vol, want na wat verbouwwerk gooit Joost ( en zijn zus Annemarie) vrijdag de deuren open na een verbouwing van hun café. Eerst is er vrijdag een opening voor genodigden en om 20.00 uur gaat het los! Dan kan iedereen de zaak aanschouwen en vermoedelijk dat bier proeven. Maar waarom alle tanks vol? Ik ben wel uitgenodigd, maar zoveel ben ik niet nodig! (ik kom wel eens een keer op een maandag een onschuldige kop koffie halen) Joost en Annemarie alvast heel veel succes met jullie uitdaging. Moet ik H.G. nog waarschuwen dat hij op de fiets moet komen?

Artikel delen: