Pop meets Classic in Vilsteren: Quodlibet zingt met Erwin Nyhoff

VILSTEREN  –  Een bijzondere muzikale ontmoeting op zondag 30 oktober a.s. in de H. Willibrorduskerk in Vilsteren. Vrouwenensemble Quodlibet treedt in zijn jubileumconcert op met de landelijk bekende popzanger/gitarist Erwin Nyhoff.  Met de medewerking van fluitist Elsemarieke den Hartogh en Jan Lenselink op piano wordt het onder de bezielende leiding van dirigent Wim van Lenthe een verrassend concert.

In de 20 jaar dat Quodlibet bestaat, is het koor een vaste waarde geworden in Vilsteren en omgeving. Naast de maandelijkse muzikale bijdrage aan diensten in de H. Willibrorduskerk, staan jaarlijks diverse andere optredens en concerten op het programma. Wim van Lenthe is al die 20 jaar de dirigent en de chemie tussen hem en Quodlibet houdt het koor vitaal. ‘Het uiteenlopende repertoire levert ongetwijfeld ook een bijdrage aan die vitaliteit’, aldus Wim van Lenthe. ‘De vrouwen zingen (licht)klassieke stukken, kerkmuziek en uiteenlopende populaire nummers en geven daaraan hun eigen geluid.’

Bij Quodlibet gaat het niet alleen om zangprestaties. ‘We hebben het onderling vooral ook gezellig met elkaar’, vertelt voorzitter Margret Boksebeld. ‘Het maandelijkse koffiedrinken, een borrel na een concert of een jaarlijkse activiteit draagt daaraan bij. Wat we delen, is natuurlijk het plezier in het zingen. Deze elementen bepalen de uitstraling van ons koor.’

Een jubileum moet gevierd worden en hoe kan dat beter dan met een concert. In de zoektocht om er iets bijzonders van te maken, bleek de oplossing letterlijk dichtbij. In de directe buurt van Vilsteren, Hessum, stond de wieg van zanger/gitarist Erwin Nyhoff. Hij heeft zijn sporen verdiend in de muziek. Met zijn band The Prodigal Sons stond hij al in 1994 op Pinkpop. Hij reisde door Amerika en inmiddels geeft hij zijn muzikale carrière  een nieuwe boost via het programma The Voice of Holland. ‘Sterk, overtuigend, verpletterend en one of a kind’ waren de kwalificaties van de jury. Gelukkig was Quodlibet net op tijd om Erwin te boeken voor het jubileumconcert.

Om de ontmoeting van Pop en Classic te perfectioneren, draagt Elsemarieke den Hartogh bij met de klanken van haar dwarsfluit. Het geheel wordt compleet met virtuoos pianospel van Jan Lenselink. Jan speelt klassieke en lichte muziek en geniet landelijke bekendheid. Hij wordt geroemd om zijn improvisatietalent en het vermogen om verrassingen uit de vleugel te toveren.

Dit unieke jubileumconcert van Quodlibet vindt plaats op zondag 30 oktober a.s. om 15.00 uur in de H. Willibrorduskerk in Vilsteren. Kaarten à  €8,50 voor aanvang van het concert verkrijgbaar of  in de voorverkoop à €6,50. Hiervoor kunt u contact opnemen met j.boezelman01@home.nl of 06-17722820.

Artikel delen: