Regio Politie Persberichten van 13 donderdag oktober 2011

Gewond bij aanrijding

Rouveen – Bij een verkeersongeval op de Oude Rijksweg is woensdagmiddag 12 oktober een 63-jarige automobilist uit Rouveen gewond geraakt. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer reed vermoedelijk vanuit een inrit de weg op en werd daarbij aangereden door passerende een vrachtwagen die in de richting Lichtmis reed. De bestuurder kon een aanrijding niet meer voorkomen. Naar de toedracht van het ongeval wordt een onderzoek ingesteld.

Inbraak in bedrijfspand

Zwolle – Woensdagmorgenvroeg 12 oktober heeft er een inbraak plaats gevonden in een bedrijfspand aan de Roggestraat. Onbekenden wisten het pand te betreden en hebben de aanwezige kluis geopend. Uit de kluis werd een geldbedrag weggenomen. Naar de diefstal wordt een onderzoek ingesteld. 2011089941

 Winkeldiefstal

Zwolle – Een 46-jarige inwoner uit Zwolle is op donderdagmiddag 12 oktober aangehouden. De man had bij een winkelbedrijf in de Nieuwstraat een portemonnee weggenomen. Winkelpersoneel heeft de man aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem zal een proces-verbaal worden opgemaakt. 2011089968

 Diefstal uit personenauto

Zwolle – Een 29-jarige inwoner uit Zwolle, heeft woensdag 12 oktober aangifte gedaan van diefstal van zijn laptop. Die lag in zijn personenauto, die geparkeerd stond aan de Olmenlaan. Door het achterraam in te slaan wist men in de auto te komen en de laptop weg te nemen. De waarde van de laptop is onbekend. 2011090027

 Rijden onder invloed

Zwolle – Een 21-jarige automobilist uit Zandvoort is woensdagmorgenvroeg 13 oktober aangehouden. Tijdens een controle werd bij hem als bestuurder alcoholgebruik geconstateerd. Hij werd overgebracht naar het politiebureau alwaar hij op de ademanalyse een score blies van 125 u/gl. Naast een proces-verbaal kreeg hij ook een rijverbod van 1 uur. 2011090153

 Gewond bij verkeersongeval

Raalte – Bij een verkeersongeval op de Schoonhetenseweg is woensdagmorgen 12 oktober een 16-jarige bestuurster van een bromscooter uit Heeten gewond geraakt. Zij werd met rugletsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het meisje raakte met haar bromfiets in de berm en kwam ten val. Naar het ongeval wordt een onderzoek ingesteld. (2011089847)

 Bekeurd bij snelheidscontroles

Luttenberg – Bij snelheidscontroles op de Lemerlerweg zijn woensdagmorgen 12 oktober zes bestuurders bekeurd omdat zij de maximumsnelheid van 60 km/u. overschreden. De snelste reed 77 km/u. De controles op die locatie worden gehouden na klachten van omwonenden over te hoge snelheden. (2011089981)

  Onder invloed, rijbewijs ingenomen

Balkbrug – Donderdagmorgenvroeg 13 oktober 2011 is het rijbewijs ingevorderd van een 45-jarige, voor rijden onder invloed van alcohol en medicijnen aangehouden, automobilist uit de gemeente Hardenberg. Bij een controle op de Zwolseweg bleek dat hij teveel gedronken had. Zij blaastest in het politiebureau scoorde 505 ug/l. en hij gaf aan medicijnen te gebruiken die de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden. Hij was betrokken bij een eenzijdig verkeersongeval waarbij hij een bushokje omver reed, dat leidde tot een ravage op de weg. Hij kreeg een rijverbod en naar de toedracht van het ongeval wordt een onderzoek ingesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011090145)

 Inbraak in auto

Deventer – In de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 oktober werd ingebroken in een aan het Wezenland geparkeerde personenauto. Men kwam binnen door een ruit te forceren. De buit bestond uit een navigatiesysteem. (2011089763)

 Fietsster gewond na aanrijding met auto

Deventer – Een 26-jarige fietsster uit Deventer raakte op woensdagmorgen 12 oktober gewond bij een aanrijding op de rotonde op de Overstichtlaan. Vermoedelijk werd de vrouw over het hoofd gezien door een 52-jarige automobilist uit Amsterdam toen deze de rotonde opreed. De vrouw werd met onbekend letsel (rug en nekklachten) per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Later die ochtend vond weer een aanrijding op de rotonde plaats. Hierbij werd een 12-jarige fietser uit Deventer aangereden door een 81-jarige automobiliste uit de dezelfde plaats. De jongen werd nekklachten en pijn in zijn been per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie stelt een nader onderzoek naar de aanrijdingen in. (2011089908/2011089910)

 Inbraak in school

Deventer – In een schoolgebouw aan de Splithofstraat werd op woensdagavond 12 oktober ingebroken. Men kwam binnen door een ruit te forceren. Het is nog onduidelijk of er iets werd buitgemaakt. De politie stelt een nader onderzoek in. (2011090140)

 Drietal aangehouden voor diefstal benzine

Deventer – Drie inwoner van Deventer van 17, 18 en 19 jaar werden op woensdagavond 12 oktober aangehouden voor benzinediefstal. Een getuige zag de mannen rommelen aan een auto aan de Atalanta. Twee van de mannen konden op heterdaad worden aangehouden. Ze hadden een jerrycan en gereedschap bij zich en hadden benzine uit een geparkeerde auto gestolen. Hierbij raakte de auto beschadigd en vloeide een hoeveelheid benzine over de straat. De derde verdachte kon korte tijd later worden aangehouden op de Moerakkerstraat. De mannen werden ingesloten op het bureau. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2011090144)

 Gewond bij verkeersongeval

Raalte – Bij een verkeersongeval op de Schoonhetenseweg is woensdagmorgen 12 oktober een 16-jarige bestuurster van een bromscooter uit Heeten gewond geraakt. Zij werd met rugletsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het meisje raakte met haar bromfiets in de berm en kwam ten val. Naar het ongeval wordt een onderzoek ingesteld. (2011089847)

 Bekeurd bij snelheidscontroles

Luttenberg – Bij snelheidscontroles op de Lemelerweg zijn woensdagmorgen 12 oktober zes bestuurders bekeurd omdat zij de maximumsnelheid van 60 km/u. overschreden. De snelste reed 77 km/u. De controles op die locatie worden gehouden na klachten van omwonenden over te hoge snelheden.(2011089981)

Artikel delen: