Buiten-activiteiten in de herfstvakantie bij De kleine tuinman.

& de Nacht van de nacht op 29 oktober.

de_kleine_tuinman.jpg

DEDEMSVAART – In de Herstvakantie mogen de kinderen weer heerlijk buiten komen spelen in de ontdektuin De kleine tuinman.

Dinsdagmiddag 25 oktober en donderdagmiddag 27 oktober van 14.00 uur tot 16.30 uur is de tuin geopend voor kinderen van 1 tot 12 jaar.

Samen met je vriendjes een echte hut bouwen van takken of met een schepnetje op zoek naar waterbeestjes, valkuilen graven op het zandeiland of bij het huisje van de tuinman heerlijke kruidensoep maken in allerlei potten en pannen behoort tot de vele mogelijkheden deze middagen.

 

Ook is er speciaal een sporentocht uitgezet die de kinderen kunnen volgen waarin ze kennis maken met de dieren in de tuin en met behulp van een vergrootglas alles nog beter kunnen bekijken. Dinsdag kan ieder die dat wil meedoen aan het maken van een geluksteentje door zeepsteen te vijlen, donderdag wordt er van klei een olielampje gemaakt. Hiervoor wordt een bijdrage gevraagd voor de materialen. De middagen kosten €5.00 inclusief drinken voor de kinderen, voor begeleiders €2.50 en is er koffie en thee te koop.

Zaterdagavond 30 oktober is de ontdektuin ’s avonds open gesteld van 20.00 uur tot 21.30 uur. In het hele land zijn er dan aktiviteiten  voor de ‘nacht van de nacht’. In deze nacht gaat de wintertijd in en wordt op veel plaatsen de verlichting gedoofd om van het donker te genieten. In de ontdektuin willen we het donker echt donker laten zijn en zijn er alleen kleine kaarsjes in uitgeholde pompoenen. Om mee te genieten nodigen we jullie uit om ’s avonds te komen (eventueel met je zaklantaarn)

om op speurtocht te gaan in het donker. Vanaf 20.00 uur kun je luisteren of je ook egeltjes hoort scharrelen of misschien vind je het leuker elkaar aan het schrikken te maken. Om 20.30 uur mag je, als je durft, meeluisteren naar een spannend verhaal

en tot 21.30 uur sluiten we af met warme chocolademelk. De entrée voor deze avond is €5.00 p.p. en dit is inclusief het drinken.

 

De kleine tuinman is te vinden aan de Oostwijk 19 te Dedemsvaart.

Voor informatie kijk op www.dekleinetuinman.nl

Artikel delen: