Duurzaam Nieuwleusen

nieuwleusen_synergie.jpg

NIEUWLEUSEN – In de kern Nieuwleusen spelen op dit moment diverse duurzame ontwikkelingen. Zo wordt er gewerkt aan de realisatie van een duurzaam bedrijfsverzamelgebouw en de verbouwing van De Schakel tot duurzaam Kulturhus. Bij al deze ontwikkelingen spelen economie, duurzaamheid, sociale vitaliteit en gezondheid een belangrijke rol. Het is een uitdaging om afstemming en samenwerking tussen de initiatieven te creëren, zodat een Duurzaam Nieuwleusen ontstaat.

Het komende jaar zal een intensief traject worden gestart in Nieuwleusen waarbij diverse afzonderlijke duurzame initiatieven aan elkaar worden gekoppeld en wordt toegewerkt naar een uitvoeringsplan. Met dit plan hoopt Nieuwleusen in 2012, in navolging van Duurzaam Hoonhorst, te worden verkozen tot Duurzaam Dorp. Het idee voor Nieuwleusen Synergie is ontstaan na diverse gesprekken tussen de gemeente Dalfsen en de heren Luinstra (Luinstra Watermanagement) en Vogelzang (Vogelzang en partners), initiatiefnemers van o.a. het bedrijfsverzamelgebouw en het paramedisch centrum. Met het project Nieuwleusen Synergie hoopt de gemeente dat meer duurzame initiatieven ontstaan en dat meer stakeholders zich actief gaan inzetten voor een Duurzaam Nieuwleusen. Het blijft echter wel een project dat gedragen moet worden door Nieuwleusen, de initiatieven moeten vanuit de inwoners komen en ook door de inwoners worden uitgevoerd. Nieuwleusen is een kern die zich hier bij uitstek voor leent vanwege het bloeiende bedrijfsleven en de inwoners die van aanpakken weten. Op 14 juli 2011 startte het project met een kick-off bijeenkomst voor diverse stakeholders in het dorp. Op 19 oktober 2011 kreeg het project een officieel vervolg voor alle inwoners van Nieuwleusen. Op deze website vindt u alle informatie over Duurzaam Nieuwleusen en kunt u de presentaties en documenten inzien.

Noot van de redactie:

Herman Odink gaf op Twitter aan:

Vanavond start bijgewoond over #duurzaam #Nieuwleusen. Leuke plannen en initiatieven. Mezelf in werkgroep laten kletsen. #zinin. #Dalfsen

Herman (of een ieder die in de werkgroep zit); als je dit leest en ons op de hoogte wilt houden van alle verwikkelingen, heel graag… (mail ons naar info@dalfsennet.nl)

Artikel delen: