Opweg naar een duurzaam Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Op woensdagavond 19 oktober werd het Duurzaamheidscafé georganiseerd. Nieuwleusen is een bedrijvig dorp met veel goede ideeën en initiatieven op het gebied van duurzaamheid. De gemeente Dalfsen wil graag samen met inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties uit Nieuwleusen onderzoeken welke duurzame thema’s en ideeën in het dorp leven.

Nieuwleusen bepaalt de agenda en schrijft zelf een uitvoeringsplan om, in navolging van Duurzaam Hoonhorst, een Duurzaam Dorp te worden.

Duurzaamheidscafé

Op woensdagavond 19 oktober werd het Duurzaamheidscafé georganiseerd. Iedereen uit Nieuwleusen was van harte welkom in sporthal de Schakel. Het Duurzaamheidscafé vormde de aftrap van het project Duurzaam Nieuwleusen. Aan de hand van een aantal vragen bepaalde Nieuwleusen welke thema’s belangrijk zijn voor het dorp. Dit kan variëren van voldoende groen in de wijk, een gezamenlijke ontmoetingsruimte voor ouderen tot de gezamenlijke inkoop van zonnepanelen. De avond wordt geleid door Harm van Dijk, procesbegeleider van Nieuwleusen Synergie.www.nieuwleusensynergie.nl

Foto’s zijn te bekijken via deze link

Artikel delen: