Lezing over Erfrecht en Successiewet

Je mag zelf veel regelen, maar je bent beter af met de notaris. Dat was het advies van mr. Ronald Brinkman, notaris verbonden aan het kantoor van Vechtstede Notarissen in Hardenberg, Ommen en Dalfsen. De bijeenkomst in kulturhus de Mozaïek was georganiseerd door Hendrie Arnold, uitvaartverzorging en begeleiding.

In een heldere en begrijpelijke taal gaf Brinkman uitleg over de begrippen erfrecht, (oude) testamenten, afwikkeling erfenissen, volmachten en de successiewet. Uiteraard kwamen schenkingen (op papier) en belasting ook aan bod. Met praktische voorbeelden van ”Jan en Laura” werd verteld wat vrijstelling betekent, wanneer de tweetrapstestament interessant wordt en de gevolgen bij een vruchtgebruiktestament. Na de pauze kwamen, mede door vragen (kenners) vanuit de zaal, aan de orde de gevolgen bij echtscheidingen en wat dit betekent bij kinderen en kleinkinderen wanneer er samengewoond wordt met een nieuwe partner, al dan niet met kinderen van de nieuwe partner en hoe zit het dan met de eigen woning.

211011lezing.jpg

Na afloop was er gelegenheid voor een persoonlijk gesprek met de diverse Vechtstede medewerkers. Brinkman roemde de faciliteiten bij SWOL en de Mozaïek waar een onverwacht groot publiek op af was gekomen.

Artikel delen: