De boer op, vandaag de kaasboerderij van de Fam. Post

Dinsdag 22 februari 2011 – 20:31:40

DALFSEN – DALMSHOLTE – Als we toch bezig zijn met onze ronde, dan ook maar eens langs bij de kaasboerderij de Heileuver bij de familie Post. Dat is al heel wat jaren geleden dat ik daar ben geweest, zeker 25 jaar. Dus dat wordt dan ook wel weer eens tijd. De fiets geparkeerd en hup naar binnen. Dat dacht ik.

 

Dinsdags gesloten staat er op de deur. Mevr. Post was toevallig met een klant bezig in zijn winkel en doet toch de deur voor mi j van slot. Gelukkig voor u dat we er zijn, want eigenlijk zijn we op dinsdag gesloten.

 

Die heer die vóór mij is, verteld dat hij hier ‘met tussenpozen’ al 34 jaar komt. Hij heeft een optrekje aan de andere kant van de Lemelerberg. Hij vertelt iets over boeken die hij zelf schrijft. Maar dit is een geweldige winkel hier. Ik mag hier graag komen. Gaande weg het gesprek komen ze er achter dat dit bedrijf al 34 jaar bestaat, volgend jaar dus 35 jaar.


Prachtige winkel

Terwijl Mevr. Post en die Heer nog wat praten, vraag ik of ik wat foto’s mag maken. Dat is geen enkel probleem: ga gerust je gang. Die beste man biedt nog aan om te poseren. Terwijl het gesprek van die twee ten einde loopt vraagt die beste man, kan ik je nog ergens van dienst zijn en doet poging om te vertrekken. Hij heeft immers betaald.


Appels, walnoten ja zelf klompjes zijn daar verkrijgbaar

Maar dat was bijna duurkoop, want hij liet de kaas liggen. Terwijl hij daar juist voor kwam. Daarna was ik aan de beurt. Aan mij valt niet veel te verdienen!Ik vertel even wie ik ben en wat we aan het doen zijn. Zij heeft echter nog nooit van Dalfsennet .nl gehoord. Wel van………….. en van…………………..(vieze namen)

Wat vindt ze toch jammer dat Marinus, haar man er niet is. En ik heb ook nog een klein probleempje, omdat op dinsdag de winkel (officieel) dicht is, heb ik van middag hier iemand thuis zitten die onze website even flink onder handen neemt.

diverse natuurproducten

Ik geef toe ik kom ook onaangekondigd. Dat doe ik altijd trouwens, want we werken ook niet in opdracht. Zij zegt, je mag overal rondlopen om foto’s te maken. Geen enkel probleem, Ze doet ondertussen in alle vetrekken de lampen aan en vertelde ze ga gerust je gang, want ik moet even naar binnen omdat die man op mij zit te wachten. Ze wijst me even een deur aan als je daar links gaat kun je straks zo naar buiten.

Ik kom tussendoor nog wel even kijken voor als je nog vragen hebt. Loop ook gerust even door de stal, geen enkel probleem. Toch wel heel aardig van haar, want net wat ik zeg ik kom gewoon maar binnen vallen. Ik besluit het maar kort te houden zodat ik hen niet tot last ben. Ik fiets nog even achter de boerderij waar een jongeman bezig is om zand van de persvoerbuld te halen. Dat is een hele klus want het zand is kei bevroren. En dat is toch een laag van zo’n 20 centimeter. Daar ben je haast een bijl voor nodig! Maar ja die beesten moeten toch voer hebben, anders geven ze geen melk en dan kan Marinus geen kaas maken. Dus vandaag heb ik meer foto’s dan tekst. Mogelijk dat ze me nog wat tekst ter aanvulling nazenden. Die poging zal ik doen per mail. Toch was die dame erg vriendelijk en ook behulpzaam. In ieder geval bedankt dat ik toch even heb mogen rond kiek’n.

Kijk ook eens op http://www.heileuver.nl

Artikel delen: