Verkoopt Hoonhorster reisbureau ook snoep-reisjes?

Maandag 31 januari 2011 – 22:41:47

 

Foto’s Janine van de Moezenbelt

DALFSEN – HOONHORST – LENTHE – Vandaag waren we te gast bij reisorganisatie IT Reizen bij Janine Vinke aan de Heinoseweg in Dalfsen. Voor de oud Dalfsenaren: noast de Olde Bakker. Wat zeg ie mie noe: dóór een reisbureau? Ja, in det huis van Pierik.  Nooit geweten hoor ik u denken. Wij van Dalfsennet dus ook niet. Daarom gingen vandaag op (aan) de koffie bij: zeg maar Janine van de Moezenbelt.

Wilt melk en suiker in de koffie?  Lekker. Onze eerste vraag die we gesteld hebben: Mag ik Janine zeggen? verkoop je ook snoepreisjes? Janine begint gelijk te lachen en zegt ik verkoop  reizen naar Italië en daar is het alleen maar snoepen en lekker eten: ‘tiramisu, dolci, gelati, pasta, pizza’ en wat denk je van de Italiaanse wijnen en andere lekkere drankjes? Trouwens Willy en ook de andere kijkers, dit moet je proeven  ‘vinsanto’ met lekkere ’cantuccini’ erbij.  Wa’s dat dan?

Prachtige plaatjes

‘Heilige wijn’ waarin je heerlijke amandelkoekjes doopt, probeer maar.”ik moet nog meer doen vandaag” Hmmm lekker! Over 2 weken ga ik naar de beurs in Milaan om weer nieuwe accommodaties in te kopen, dus kijkers van deze site, als je naar een sfeervolle wijnboerderij (op z’n Italiaans gezegd agriturismo), boerderij, villa, residence, B&B of stadsappartement wilt in Italië, kom dan daarna even langs voor het allernieuwste. Dan heb ik ook weer de huisvoorraad ‘Limoncello’ en ‘Prosecco’ aangevuld. Kun je die meteen proeven, voordeel als bijna buurman kun je daarna lopend naar huis. Ja ja. Wat zit uw hondje braaf onder de tafel? Ja lief hé.

En als je Italiaans wilt leren koken, heb ik ook diverse adresjes in Italië waar je een kookcursus kunt volgen. Ik kan uren praten over Italië, over de prachtige Amalfikust, het romantische Comomeer, lekker een wijntje drinken op een terrasje in Toscane, prachtige ‘palazzi’ bezoeken in Umbrië, zeilen op Sicilië, bergklimmen in de Dolomieten en ga zo maar door. We bezoeken alle accommodaties zelf, dus we kunnen klanten snel en  persoonlijk adviseren, ook als die speciale wensen hebben (hond mee, geschikt voor kleine kinderen, paardrijden, mindervalide, etc.) Volgens mij Janine, heb jij de mooiste baan die er bestaat! Laat de mensen  maar eens op www.itreizen.nl. kijken.

Nou dat klinkt goed, ik zou geliek zinne an vekaanzie kreegn! Ak niet hoem te werken, wis ik het wel! Oh en vermeld even dat ik nog een vrijwilliger zoek die max. 3 keer per jaar naar beurzen in Italië toe wil gaan, daar zit altijd een leuk excursieprogramma aanvast om de regio te leren kennen, reis- en verblijfskosten worden vergoed. Je moet wel goed Engels en/of Italiaans spreken. Liefhebbers kunnen zich melden via info@itreizen.nl. Ik zal je telefoonummer er maar niet plaatsen, want dan ben ik bang dat je avond rode oortjes en een lamme arm hebt. Nou, t’is dat ik het druk heb, anders wist ik het wel. Ajuus! Ciao Willy, c’i vediamo! Bedankt Janine voor dit leuke gesprek en hoop dat heel Hoonhorst, heel Dalfsen en heel Heino bij jou een reisje gaan boeken. Want niemand wist dat dat hier kon. En nog bedankt voor de koffie. En als Reint terugge kump van zijn werk, doet hem de groet’n.

Artikel delen: