Fam. Mars van Boszicht in Hoonhorst

Dierenpensionhouder helemaal tevreden zo

maandag 11 juli 2011 – 20:27:57

HOONHORST – De heer Mars van dierenpension Boszicht is zo als het nu gaat voor de volle 100% tevreden. Al 38 jaar runt hij hier een honden- en poezenpension. Eigenlijk heeft hij er helemaal geen belang bij dat wij een stukje plaatsen op Dalfsennet. Het moet niet drukker worden zo als het nu loopt. Anderen vragen mij wel eens: heb je geen website? Nee, zeg ik dan, want dan gaat het steeds drukker worden.

Prachtige plek

Daar heb ik geen belang bij. Ik ben 61 jaar. En laat het maar gewoon doorgaan zoals het nu loopt. De kennelverkoop ben ik 7 jaar geleden mee gestopt. Dat is nu geen handel meer, mede ook door internet verkoop is daar weinig meer aan te verdienen, bovendien was dat duurzaam materiaal, dat gaat nooit meer stuk. Heel Hoonhorst is al voorzien en dan wordt ook de handel minder. De trimsalon welke altijd gebeurde door zijn vrouw Irma is er ook niet meer. Irma heeft een baan in de zorg. Een paar honderd meter verder zit nu een trimsalon. Ook de opvang van zwerfhonden is bij hem niet meer aan de orde. Een oud werknemer, die jongen van Braam die mij 7 jaar heeft geholpen, is onlangs in Punthorst voor zich zelf begonnen op een bestaande locatie. Geweldig vind ik dat, aldus de heer Mars. Ik probeer hem zo veel mogelijk te helpen. Ik heb daar een ontzettend goede hulp aangehad. Ik gun hem van harte dat het hem daar goed gaat. Dat gaat hem zeker lukken. Lees nog een het eerder geplaatst berichtje hierover: https://dalfsennet.nl/comment.php?comment.news.914

Drukke periode
De drukke periode zit er nu aan te komen. Rond de vakantie is het altijd het drukst. Ook juni heeft hij een goede periode gehad. Als de recreatie goed draait, hebben wij het ook druk.

Namen van honden
Als ik één keer de naam van de hond heb gehoord, dat onthoud ik dat. Dat vergeet ik niet meer. Soms zitten hier wel meer dan 50 honden, dan ken ik ze allemaal van naam, een soort instinkt van mij denk ik. Mensennamen wil ik nog wel eens vergeten.

Wat is het nu stil hier, of zijn er nu geen honden?
Ja, zeker zijn er nu honden en nog wel behoorlijk veel ook. Hoe kan het dan dat het hier zo stil is, je hoort niks? Alle zonden zitten nu nog even te rusten in hun hokken, de airco aan. Dan komen ze ook veel beter tot rust. Dat is voor de hond beter, maar ook voor de omgeving. Straks rond drie uur gaan ze in groepjes naar buiten. We proberen ook zo min mogelijk overlast te bezorgen voor de omgeving. Dat zeg ik, ik draai al 38 jaar meer dat leer je vanzelf wel wat. Bovendien beschouw ik dit niet als werken: ik ben elke dag met mijn hobby bezig.

Poezen
Gelijk met de bouw van onze poezen pensioen hebben deze gebouwd in 2 verdiepingen. Onder de grond zit zo’n zelfde gebouw als boven de grond, de zelfde afmeting. Dat had ik gelijk al geschoten al vóór de bouw, ik dacht dat moeten we gelijk goed doen.
Nou meneer Mars, bedankt voor de rondleiding. Ik hoop namens u zelf dat je er geen nieuwe klanten bij krijgt ( want dat wilde je niet). Maar dat ze nu ook niet gaan lopen na het lezen van dit stukje, want dat wil ik niet.

Sorry Willy, ik had nog nooit van Dalfsennet.nl gehoord. Ik ga vanavond gelijk kijken.

Locatie:  Zwarteweg 6, 7722 LB Dalfsen, Nederland
Boszicht Dierenpension Asiel Zwarteweg 6
7722 LB Dalfsen

Artikel delen: