Regio Politie Persberichten van vrijdag 7 oktober 2011

 


Proces-verbaal voor brandstichting

Staphorst – Donderdagavond 6 oktober werd er in de oude melkfabriek aan de Gemeenteweg brand gesticht. De brand werd door de brandweer snel geblust en de schade viel daardoor mee. De politie startte een onderzoek naar de brandstichters en kon dankzij diverse tips later op de avond vier jongens aan de tand voelen over de brand.

Zij verklaarden alle vier betrokken te zijn bij de brandstichting. De jongens kwamen allemaal uit Staphorst en waren 13 en 14 jaar. Zij krijgen een proces-verbaal. (2011088272)

 

Diefstal uit bedrijf

Zwolle – In de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 oktober is ingebroken in een horecabedrijf aan de Oude Meppelerweg. Hierbij werden o.a. de speelautomaten geforceerd en het geld daaruit meegenomen. Mensen die ‘s nachts iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk verband houdt met deze diefstal wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Naar de diefstal wordt een onderzoek ingesteld. (2011088040)

 

Fietsster gewond, bestuurder doorgereden

Zwolle – Donderdagmorgen 6 oktober rond 08:20 uur is een 60-jarige fietsster uit Zwolle gewond geraakt op de rotonde in de Meppelerstraatweg. Zij liep letsel op aan haar heup. Zij werd aangereden door een middelgrote zwarte auto, die haar geen voorrang verleende. De bestuurder van de auto reed door zonder zijn identiteit bekend te maken. De vrouw deed aangifte. Mensen die iets gezien hebben wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Naar het ongeval en de bestuurder van de auto wordt een nader onderzoek ingesteld. (2011088104)

 

Fietsers bekeurd

Zwolle – Donderdagmiddag 6 oktober zijn in de Hagelstraat 14 fietsers bekeurd ( 40 euro) omdat zij in het voetgangersgebied reden. De controles vonden plaats na klachten van aanwonenden. (2011088219)

 

Onder invloed

Zwolle – Een 53-jarige automobilist uit Zwolle is vrijdagmorgenvroeg 7 oktober aangehouden voor rijden onder invloed. Bij een controle op de Middelweg bleek dat hij teveel alcohol gedronken had. Zijn bepalende blaastest in het politiebureau bevestigde dat met een score van 320 ug/l. Hij kreeg een rijverbod en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011088282)
 Zwolle – Diezelfde nacht werd ook een 41-jarige autobestuurster uit Zwolle in deze straat aangehouden voor dit feit. Zij blies 245 ug/l. Ook zij kreeg een rijverbod en proces-verbaal. (2011088283)

 

Bekeurd bij snelheidscontroles

Zwolle – Op de Rhijnvis Feithlaan zijn donderdag 6 oktober 13 bestuurders bekeurd omdat zij te snel reden. De snelste reed 63 km/u. waar een maximumsnelheid geldt van 30 km/u. De controles vonden plaats op verzoek van de aanwonenden, na klachten over te hoge snelheden. (2011088287)

 

Aangehouden voor diefstal

Zwolle – Een 53-jarige Zwollenaar is donderdagmiddag 6 oktober aangehouden voor diefstal. Uit de bibliotheek aan de Dobbe nam hij een computergame/ CD weg. Na verhoor werd hij in vrijheid gesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011088218)

 

Vrouw aangehouden voor winkeldiefstal

Deventer – Een 65-jarige inwoonster van Deventer werd donderdagochtend 6 oktober aangehouden voor winkeldiefstal. Zij werd betrapt toen zij in een winkel aan het Karel de Groteplein diverse levensmiddelen weg probeerde te nemen. De vouw werd door het winkelpersoneel overgedragen aan de politie. Zij kan een proces-verbaal tegemoet zien. (2011088052)

 

Gewond bij ongeval met twee fietsers

Deventer – Donderdagochtend 6 oktober vond op de Boterstraat een aanrijding tussen twee fietsers plaats. Daarbij raakte één van de fietsers, een 38-jarige vrouw uit Deventer, gewond aan haar been. Zij werd ter behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het ongeval heeft kunnen ontstaan, is nog onduidelijk. De politie startte een onderzoek naar de toedracht. (2011088080)

 

Belediging

Deventer – Tijdens een surveillance donderdagavond 6 oktober in de wijk het Rode Dorp werd een 22-jarige Deventenaar aangehouden voor belediging. Agenten waren vanwege overlastmeldingen in de wijk aanwezig toen zij een auto al toeterend en slippend door de wijk zagen rijden. De bestuurder werd aan de kant gezet en aangesproken op zijn rijgedrag. Een bijrijder, de 22-jarige Deventenaar, vond het nodig de agenten uit te schelden. Hij werd ingesloten op het bureau voor verhoor en krijgt een proces-verbaal. (2011088260)

 

Winkeldief alsnog aangehouden

Deventer – Donderdagochtend 6 oktober werd een 30-jarige man uit Polen aangehouden. De politie was sinds dinsdagmiddag 4 oktober naar hem op zoek, omdat de man betrokken was bij een winkeldiefstal (zie eerder verschenen bericht). Hij zou daarbij ook een beveiliger van een winkel mishandeld hebben. De man werd na verhoor heengezonden met een proces-verbaal.

 

Eerder verschenen bericht:Winkeldievegge aangehouden

Deventer – Een 25-jarige Poolse werd dinsdagmiddag 4 oktober aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Zij had bij een winkel op het Boreelplein geprobeerd om een Mp4-speler weg te nemen, maar werd betrapt door een beveiliger. De vrouw werd voor verhoor ingesloten op het bureau en krijgt een proces-verbaal. Daarnaast is de politie nog op zoek naar een tweede (mannelijke) verdachte, die bij de vrouw hoorde en de beveiliger mishandeld heeft toen deze het tweetal aansprak op de diefstal.(2011087543)

 

Hennepkwekerij ontmanteld

Deventer – De Politie ontmantelde donderdagochtend 6 oktober een hennepkwekerij aan de Tabaksdwarsstraat. De kwekerij bestond uit 159 planten en de gebruikelijke apparatuur. Beide werden vernietigd. De 24-jarige bewoonster werd aangehouden en na verhoor heengezonden met een proces-verbaal. (2011085648)

 

Mogelijke beperking persinformatie

Zwolle – Zondag 9 oktober kan het zijn dat er namens Politie IJsselland geen of slechts beperkt persberichten kunnen worden geplaatst op www.politie.nl/ IJsselland. Dit heeft te maken met het grootschalig-  en langdurig onderhoud die dag aan het netwerk en de databases waaruit wij onze dagelijkse persinformatie halen. Onze excuses voor dit ongemak. Dus dan ligt het niet aan de mensen van Dalfsennet.nl, het is maar dat u dat weet.

Artikel delen: