Regio Politie Persberichten zaterdag 8 oktober 2011

Bestuurster gewond na aanrijding

IJhorst – Vrijdagmiddag heeft er op de Heerenweg een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto’s, waarbij een 40-jarige bestuurster uit De Wijk gewond is geraakt. De twee bestuurders raakten elkaar beiden linksvoor. Uit onderzoek is gebleken dat zij allebei vermoedelijk iets teveel op het midden van de weg hebben gereden. De andere bestuurder, een 43-jarige man uit Vriezenveen, bleef ongedeerd.

Ook de 12-jarige zoon van het 40-jarige slachtoffer kwam met de schrik vrij. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Man aangehouden voor bezit van harddrugs

Kampen – In de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 oktober is op een parkeerplaats aan de Loriestraat een 41-jarige man uit Kampen aangehouden voor het bezit van harddrugs. Getuigen hadden de man in zijn auto zien gebruiken en alarmeerden de politie vanwege het mogelijke verkeersonveilige gedrag wat hieruit zou kunnen voortkomen als de man zou gaan rijden. In de auto van de man en in zijn kleding werden verdovende middelen aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen alsmede zijn auto (voor nader onderzoek). Er is proces-verbaal opgemaakt. (2011088640)

 

Man gewond na botsing tegen boom

Ossenzijl – Vrijdagavond 7 oktober is een 69-jarige automobilist uit Ossenzijl gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De man reed op de Ossenzijlerweg toen hij in een bocht tegen een boom links van de rijbaan is gereden. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Hier zal tevens een bloedproef van de man worden afgenomen om te controleren op alcoholgebruik. (2011088571)

 

Politie zoekt getuigen van vernielingen in Holtenbroek

Zwolle – In de wijk Holtenbroek zijn vrijdagavond 7 oktober tussen 22.30 en 00.30 uur diverse vernielingen gepleegd door nog onbekende jongeren. Op het Andantepad zouden vernielingen zijn gepleegd aan o.a. lantaarnpalen, aan de Frobergerstraat en de Bachlaan werden twee containerbranden gesticht, aan de Handellaan vernielde een groep jongeren de ruit van een lijnbus door met stenen naar de bus te gooien en aan de Medelsonstraat werd een woningruit vernield. De politie onderzoekt de zaken. Het is nog niet bekend of het om dezelfde daders gaat, maar ook dit wordt in het onderzoek meegenomen. De politie wil graag in contact komen met eventuele getuigen. Dit kan via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. (2011088642)

 

Gewond bij verkeersongeval

Deventer – Bij een verkeersongeval op de A1 is vrijdagavond 7 oktober een 26-jarige automobiliste uit Vlissingen gewond geraakt. Ze werd met nekletsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De auto van de vrouw, die in de richting Hengelo reed, werd vanachter aangereden door een bestelwagen, bestuurd door een 29-jarige man uit Polen. Naar de toedracht van het ongeval wordt een nader onderzoek ingesteld. (2011088579)

 

Aangehouden voor dronkenschap

Deventer – Op de Bergstraat is vrijdagvond 7 oktober een 44-jarige Deventenaar aangehouden voor openbare dronkenschap. Hij werd aangesproken op zijn intimiderende gedrag bij een uitgaansgelegenheid. Bij de controle op zijn identiteit gaf hij een valse naam op en was hij vervelend.. Omdat hij onder invloed van alcohol was, werd hij ter ontnuchtering ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011088580)
 Deventer – Op de Brink werd zaterdagmorgenvroeg 8 oktober een 41-jarige man uit Delft aangehouden voor dronkenschap. Hij weigerde aanvankelijk op vordering van de politie te vertrekken, nadat hij een horecagelegenheid was uitgezet voor wangedrag. Hij sprak wartaal en bleef opdringend. Hierop werd hij ter ontnuchtering ingesloten. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011088602)

 

Aangehouden na weigering vertrek

Deventer – Zaterdagmorgenvroeg 8 oktober is op de Brink een 18-jarige Deventenaar aangehouden, omdat hij op vordering van de politie weigerde te vertrekken. Bij een opstootje onder uitgaanspubliek bleef hij hinderlijk aanwezig. Bij staandehouding bleek hij geen ID bewijs bij zich te hebben. In afwachting van zijn verhoor werd hij ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011088603)

 

Poging diefstal dieselolie

Raalte – Bij een bedrijf aan de Raalterstraat is zaterdagmorgenvroeg 8 oktober geprobeerd dieselolie uit vrachtwagens te stelen. De met bivakmutsen uitgedoste dieven werden door de eigenaar van het bedrijf en zijn hond overlopen. De mannen gingen er vandoor. In de omgeving is lange tijd naar de dieven gezocht, echter zonder resultaat. Wel werd een personenauto met Pools kenteken aangetroffen en in beslaggenomen. Mensen die iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk verband kan houden met deze diefstal, en nog niet met de politie gesproken hebben, wordt gevraagd contact met haar op te nemen via 0900-8844. Naar de diefstal wordt een nader onderzoek ingesteld. (2011088605)

Eigenaar hennepteelt gezocht

Olst – Op een perceel bosgrond aan de Kletterstraat  werden donderdag 6 oktober jl. 90 hennepplanten aangetroffen met in de omgeving de nodige groeistoffen en bijbehorende attributen. De planten en overige spullen zijn inmiddels vernietigd. Mensen die iets kunnen vertellen over de eigenaar van deze ‘plantage’ en of de herkomst en het gebruik van de aangetroffen spullen, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Naar de eigenaar van de hennepteelt wordt een nader onderzoek ingesteld. (2011070554)

Artikel delen: