Regio Politie Persberichten van zondag 9 oktober 2011

Diefstal uit bestelwagen

Gramsbergen – In de nacht van vrijdag 7- op zaterdag 8 oktober is ingebroken in een bestelwagen aan de Acaciastraat. Hieruit werd al het elektrisch gereedschap gestolen. Mensen die iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk verband houdt met deze diefstal wordt gevaagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Naar de diefstal wordt een onderzoek ingesteld.

Openbare dronkenschap en geluidsoverlast

Kampen – In de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 oktober is in de Voorstraat een 34-jarige man uit Kampen aangehouden. De man liep dronken te schreeuwen op straat in gezelschap van een paar anderen. Op aanspreken beloofde men rustig aan te doen. Echter de verdachte hield zich hier niet aan en ging gewoon door. Toen men hem wilde verbaliseren werd hij agressief. Na met pepperspray geboeid te zijn overgebracht naar het politiebureau, kreeg hij twee maal een proces-verbaal: voor openbare dronkenschap en voor geluidsoverlast. (2011088839)

 

Aangehouden voor belediging

Kampen – In de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 oktober is in de Oudestraat een 32-jarige man uit Kampen aangehouden voor belediging. De man schold bij het passeren meerdere malen politiemedewerkers uit. Er is proces-verbaal opgemaakt. (2011088845)

 

Man aangehouden voor mishandeling

Kampen – Zondagochtend 9 oktober rond 5.30 uur is op de IJsselkade een 20-jarige man uit Almere aangehouden voor het mishandelen van een 20-jarige man uit Kampen aan de Vispoort even daarvoor. Het slachtoffer verklaarde dat hij met nog twee vrienden daar stond en belaagd werd door de verdachte en een paar vrienden van deze man. Het slachtoffer had de verdachte aangeroepen, omdat hij zijn naam kende. Dit viel blijkbaar niet goed, waarop de man na een paar minuten terugkwam met enkele anderen en de drie belaagde. Het slachtoffer liep letsel op aan o.a. zijn oog en elleboog. Hij deed aangifte. De verdachte zit nog vast voor nader onderzoek. (2011088847)

 

Bedrijfsinbraak

Genemuiden – Bij een bedrijf aan de Spoelstraat is tussen vrijdagavond 7 oktober 17.30 uur en zaterdagochtend 8 oktober 08.30 uur ingebroken. Via het verbreken van een deur is men binnengekomen. Er o.a. zijn diverse gereedschappen weggenomen. De politie is een onderzoek gestart. (2011088712)

 

Man aangehouden voor mishandeling

Zwolle – Zaterdagavond 8 oktober is een 31-jarige Zwollenaar aangehouden voor het mishandelen van een 27-jarige vrouw uit Zwolle. De aanleiding voor deze mishandeling ligt in de relationele sfeer. De vrouw zou meerdere keren geslagen en geschopt zijn door de verdachte. De verdachte is in verzekering gesteld. Beide betrokkenen zal een hulpverleningstraject worden aangeboden. (2011088752)

 

Man pleegt misdrijf door negeren opgelegd rijverbod

Zwolle – In de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 oktober is aan de Van Wevelinkhovenstraat een 26-jarige scooterrijder uit Zwolle voor de tweede keer in één nacht aangehouden voor rijden onder invloed. Eerder deze nacht was de man op de Grote Markt aangehouden onder invloed van alcohol. Hij had zich toen geprobeerd te onttrekken aan een controle op de Sassenpoortenbrug, maar werd toch achterhaald op de Grote Markt. Hij blies toen 505 ug/l, kreeg een proces-verbaal en rijverbod van vijf uren. Echter na ongeveer twee uur zag de politie hem weer de stad uitrijden op de scooter en werd hij opnieuw aangehouden. Dit maal voor het plegen van een misdrijf. Hij moest ook weer blazen en blies 365 ug/l. Hij kreeg een aanvullend rijverbod van drie uur. Er is proces-verbaal opgemaakt. (2011088809)(2011088838)
 

Aangehouden voor lokaalvredebreuk

Deventer – Zaterdagmiddag 8 oktober is een 39-jarige Deventenaar aangehouden voor lokaalvredebreuk. De man, een stelselmatige dader, was in een winkel aan de Flora, terwijl hij voor dat pand een toegangsverbod heeft. De man is ingesloten. Tegen hem wordt opnieuw proces-verbaal opgemaakt. (2011088738)

 

Onder invloed, rijbewijs ingenomen

Deventer – Zondagmorgenvroeg 9 oktober is het rijbewijs ingevorderd van een 28-jarige, voor rijden onder invloed van alcohol aangehouden, automobilist uit de gemeente Lochem. Bij controle op de Verzetslaan bleek dat hij teveel alcohol gedronken had. Zijn bepalende blaastest in het politiebureau scoorde 580 ug/l. Hij kreeg een rijverbod en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011088807)

 

Aangehouden voor dronkenschap

Deventer – Zondagmorgen 9 oktober is in de Bagijnenstraat een 18-jarige Deventenaar aangehouden voor openbare dronkenschap. Hij was vervelend in en later bij een uitgaansgelegenheid en kon niet meer op z’n benen staan. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011088811)

 

Baldadigheid en belediging

Wijhe – Zaterdagavond 8 oktober is aan de Torenstraat een 15-jarige jongen uit Wijhe aangehouden. De politie kreeg een melding dat er bouwmateriaal op straat zou worden gegooid. Vervolgens zag men de verdachte met bouwmateriaal slepen. Toen hij hier een verbaal voor kreeg, begon hij de agenten te beledigen. Hij is toen aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Er is proces-verbaal opgemaakt. (2011088800)

 

Aangehouden voor belediging

Raalte – Aan de Almelosestraat is in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 oktober een 21-jarige man uit Luttenberg aangehouden voor belediging. De man was door de beveiliging van een uitgaansgelegenheid aldaar eruit gezet. Hij wilde echter niet weggaan, waarop de politie hem vorderde het terrein te verlaten. Hierop begon hij de agenten te beledigen. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal is opgemaakt. (2011088864)

 

Jongen aangehouden voor mishandeling

Raalte – Bij een uitgaansgelegenheid aan de Almelosestraat is in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 oktober een 17-jarige jongen uit Rietmolen aangehouden voor mishandeling. Een 17-jarige jongen uit Raalte was door de – hem onbekende – jongen in zijn gezicht geslagen, waardoor hij een gezwollen wenkbrauw opliep en er een stuk van zijn tand afknapte. De verdachte zit vast voor nader onderzoek. (2011088810)

Artikel delen: