Zwaluwhof krijgt nieuwe vleugel

 

HOONHORST – EMMEN – Afgelopen februari waren we al eens op de koffie  bij Irma en Silvo Broeks aan de Zwarteweg in Hoonhorst. Daar kregen we toen een rondleiding door en op hun prachtige bedrijf. Ook verklapten ze toen dat ze bezig waren met een vergunning aanvrage voor uitbreiding. Maar daar mocht ik toen absoluut nog niets over vermelden. Als het zo ver is, zei Silvo, dan kom je nog maar weer eens koffie drinken.

Ik had de indruk dat het zo ver was om eens langs te gaan, ik had immers ook best trek in een kop koffie. Toen ik mijn fiets gisteren pakte ging ik er niet van uit dat het zo zou gaan regenen, en nog wel net toen in Hoonhorst aankwam. Ach, ie mut er wat voor over hem.

Je ziet het, volop bouwactiviteiten, dat mag best gezien worden

Maar aangekomen bij hun erf, zie je al diverse bouwactiviteiten. Klopt zegt Irma, we zijn nu flink bezig. Op dit moment wordt een prachtige nieuwe vleugel gebouwd. Het pand, op een voormalige boerderij van de ouders van Silvo, wordt onder architectuur en duurzaam gebouwd. De prachtig gestileerde nieuwe vleugel bestaat straks uit diverse sfeervolle ruimtes, twee ruime leefkeukens met kookeilanden en 10 luxe slaapvertrekken met eigen badkamers. Waarmee het totaal van de zwaluwhof op 16 slaapvertrekken komt.

 

zo komt het er straks uit te zien

De slaapkamers zijn meer dan royaal te noemen en bijzonder stijlvol ingericht. Rust, ruimte, sfeer en bovenal genieten op een fantastische locatie ideaal voor familie, vrienden en zakelijke groepen van 10 tot 32 personen. Dit alles midden tussen de landgoederen, in een prachtig natuurgebied.

 

Hier zo’n slaapvertek zoals die er straks uit komt te zien, geweldig toch?

Oog voor detail:
 
Architecten- en ingenieursbureau Archetex uut Lemelerveld is verantwoordelijk voor het ontwerp, waarbij vanaf de allereerste schetsen rekening is gehouden met zowel bouwkundige als installatietechnische aspecten. Zo is de technische ruimte zo in het gebouw geplaatst dat de leidinglengtes zo kort mogelijk zijn en dus het warmteverlies minimaal is. Ook zijn de badkamers dicht bij elkaar gelegen. Door direct in het ontwerp met dit soort zaken rekening te houden, ontstaat een duurzaam ontwerp en worden faalkosten tot een minimum beperkt. (we leven immers wel in duurzaam Hoonhorst)

 

Ook bij minder mooi weer, is de omgeving schitterend!

De gebouwvorm is afgeleid van traditionele boerderijen, passend in deze omgeving, maar is wel voorzien van alle moderne gemakken en duurzame technieken. De basisgedachte is om het buitengevoel naar binnen te halen en andersom. Het uitzicht naar buiten, je kijkt zo de weilanden in, is van groot belang. Er is zodoende veel gebruik gemaakt van glazen puien die veelal volledig geopend kunnen worden. Het zadeldak met een ruim overstek zorgt voor efficiënte en natuurlijke warmte-/koeltevoorziening. Geweldig om dit allemaal te zien. Wil je nog koffie? Nee, dank je, fijn aangeboden, want ik heb straks nog meer adressies, want het is zo weer duuster. Hoe lang denken jullie nog werk te hebben met de aanbouw? Nou de verwachting is dat de nieuwe vleugel in april zal worden geopend. Het komt er allemaal geweldig uit te zien hier. Ik weet zeker dat de gasten kunnen genieten van rust, ruimte, knusse gezelligheid en de mooie natuur. Irma en Silvo heel veel succes met jullie uitbreiding. Ik hoop dat het jullie goed gaat en dat er machtig vulle nieuwe klanten de weg goot vin naor jullie mooie bedrief! Wat zult jullie olders trots wezen.

Impressiefilm zie youtubehttp://www.youtube.com/watch?v=viyTSR2nn-A
Voor meer informatie zie www.zwaluwhof.nl

Eerder geplaatst op dalfsennet: Klik hier voor de link

Artikel delen: