Overlast zwerfkatten: doe er wat aan!

DALFSEN – Heeft u ook last  of overlast van zwerfkatten in uw omgeving? De katten kunnen opgehaald worden door de dierenambulance van Dierenpension- en asiel de Crull uit Balkbrug. Als de katten nog tam zijn, kun je ze het beste met wat voer in een schuur of ruimte lokken en opsluiten, waarna je de dierenambulance belt die ze ophaalt.

Lukt dit niet, moet je een afspraak met de DA maken en komen ze vangkooien neerzetten. Zitten de kat(ten) erin, je moet natuurlijk wel regelmatig gaan kijken, bel je de DA en komen ze de katten ophalen. De katten gaan dan naar het asiel voor verdere zorg en opvang. Het nummer van de dierenambulance voor de Gemeente Dalfsen is 06-13 43 24 58.
Het ophalen van zwerfdieren is gratis.
 
Doe me één plezier, laat ze in ieder geval niet lopen, want ze doen allerlei ziektes op (oormijt, oorontsteking, etc)  en dat wordt een lijdensweg voor ze + ze besmetten huiskatten en jongen verder aan met als gevolg nog meer zwerfkatten.

Misschien kun je het stukje over de dierenambulance nog op Dalfsennet zetten, dan weten inwoners van Dalfsen welke ambulance ze moeten bellen als ze zwerfdieren aantreffen, je hebt nl. ook nog de Dierenambulance voor Noord-Overijssel, maar die komt wel in Ommen, maar niet in Dalfsen.

Bij deze, graag gedaan.
 

Artikel delen: