Onderzoek naar twee Roemeense inbrekers afgerond

Dalfsen –  De politie heeft het onderzoek naar twee Roemeense inbrekers van 20 en 31 jaar afgerond. Het duo wordt verdacht van zeven woninginbraken in Dalfsen en omgeving en twee in Surhuisterveen. De raadkamer van de rechtbank besloot vorige week hen nog 60 dagen gevangen te houden.

Aanhouding verdachten en huiszoeking
Het duo werd in de nacht van 26 augustus 2011 op heterdaad betrapt toen ze probeerden in te breken in twee woningen in Surhuisterveen. Beide mannen werden overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. In de woning van de twee Roemenen in Leeuwarden vonden rechercheurs van het Friese woninginbrakenteam diverse goederen,waaronder sieraden, waarvan het sterke vermoeden bestond dat die van diefstal afkomstig waren.

Ook vonden agenten tijdens de huiszoeking een koffer vol met spelcomputers, dvd-spelers en andere elektronica. Ook dit was vermoedelijk van diefstal afkomstig. De goederen werden in beslag genomen. Na onderzoek bleken deze goederen buit te zijn gemaakt tijdens inbraken in zeven woningen in Dalfsen en omgeving. Een deel daarvan is inmiddels terug gegeven aan de rechtmatige eigenaren. Het woninginbrakenteam heeft tegen de twee Roemenen proces-verbaal opgemaakt en het duo zal zich dan ook voor de rechter moeten verantwoorden.

Artikel delen: