Regio Politie Persberichten van vrijdag 14 oktober

Vrachtwagenchauffeur mishandeld

Zwolle – Op de Rembrandlaan ontstond op donderdagavond 13 oktober een verkeersconflict. Een vrachtauto, bestuurd door een 32-jarige Zwollenaar, reed met zijn vrachtauto over de Rembrandtlaan. Volgens de verklaring van de chauffeur wilde een tegemoetkomende auto nog een busje voorbij aan zijn eigen kant van de weg om zodoende nog voor de vrachtwagen langs te kunnen.

Hier was geen ruimte meer voor en de Zwollenaar zie tegen de man van de tegemoetkomende auto dat hij achteruit moest want er zaten meerdere voertuigen achter de vrachtwagen dus hij kon geen kant op met de vrachtauto. Hierop begon de man in de personenauto te schelden. Omstanders bemoeiden zich met de zaak en gaven ook aan aan de man dat hij toch echt achteruit moest. Dit deed hij tenslotte. De bestuurder van de vrachtauto reed verder en parkeerde zijn vrachtauto om een pakje op te halen. Hierop kwam de chauffeur van de auto weer naar hem toe en probeerde de vrachtauto klem te zetten. Ook begon hij weer allerlei verwensingen te roepen en bleef voor de winkel waar de 32-jarige Zwollenaar was, wachten. Op een gegeven moment kwam hij naar binnen en schopte en sloeg hij de 32-jarige Zwollenaar en ging er vervolgens vandoor. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Autogordelcontrole bij scholen

Kampen – De afgelopen drie weken is bij basisscholen in de gemeente gericht gecontroleerd op het gebruik van autogordels en kinderzitjes. In totaal werden 27 bestuurders bekeurd omdat zij zichzelf of de kinderen niet in de veiligheidsgordels of veilige stoeltjes hadden gezet.

Onverlichte fietsers bekeurd

Kampen – Donderdagavond 13 oktober zijn in de stad op verschillende locaties 13 fietsers bekeurd omdat zijn ondeugdelijke verlichting voerden.

 

Bedrijfsinbraak

Steenwijk – Onbekenden hebben donderdagavond 13 oktober rond 20.15 uur ingebroken bij een bedrijfspand aan de Koematen. De daders kwamen binnen nadat ze een raam hadden geforceerd. Tijdens de inbraak is een kluis meegenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

 

Voetganger gewond bij aanrijding met auto

Zwolle – Op donderdagmiddag 13 oktober 2011 reed een 58-jarige man uit Zwolle met zijn auto op de Schoolstraat in de richting van de Thomas a Kempisstraat. Hij sloeg vervolgens af en reed ’t Streekien op. Hij zag daar een man die begon te lopen maar op een gegeven moment zag hij de man niet meer. Hierop had hij hard geremd en stapte hij uit. De voetganger, een 70-jarige Zwollenaar lag op de grond onder de auto. Vermoedelijk is de man tegen de auto aan gelopen. De 70-jarige Zwollenaar klaagde over pijn in de rug en werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

 

Man rijdt op snorfiets zonder rijbewijs

Zwolle – Op donderdagavond 13 oktober werd op de Twistvlietbrug een 26-jarige man uit Zwolle staande gehouden voor een controle. Bij de controle bleek dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De man was al eerder bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. Hierop werd besloten om de bromfiets van de man op het bureau te stallen. Proces-verbaal werd tegen de man opgemaakt.

 

Man aangehouden na vernielingen

Zwolle – In de nacht van donderdag 13 op 14 oktober kreeg de politie een melding van een brandlucht aan de Harm Smeengekade. Al eerder op de avond had de politie een melding gehad van geluidsoverlast van een studentenfeest op de achtste etage. Ter plaatse stonden er veel feestgangers voor de flat. Terwijl de agenten samen met de brandweer naar binnen waren gegaan en gingen naar de tweede etage, aldaar kregen zij bericht dat er iemand een of meerdere bierflesjes vanaf de achtste etage naar beneden zou hebben gegooid waarbij de politieauto en de ruit van een bushalte zouden zijn beschadigd. Buiten bleek inderdaad de auto en een ruit van het bushokje te zijn gesneuveld. Na enig onderzoek werd een 20-jarige man uit Zwolle aangehouden voor vernieling/openlijke geweldpleging. Vervolgens werd het pand leeg gehaald waarop de niet-bewoners werden gesommeerd om het terreinte verlaten. Daarna is de straat schoongeveegd. De brandweer gaf aan dat op de tweede verdieping geen brand of brandgeur werd waargenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

 

Rijden onder invloed

Hardenberg – Een 25-jarige beginnend bestuurder uit Hardenberg is in de vroege ochtend van vrijdag 14 oktober rond 04.48 uur aangehouden. Bij hem werd tijdens een controle alcoholgebruik geconstateerd. Aan het politiebureau blies de verdachte op de ademanalyse een score van 149 ugl. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Aangehouden voor winkeldiefstal

Deventer – Een 38-jarige vrouw uit Deventer is donderdagmiddag 13 oktober door personeel aangehouden voor winkeldiefstal en aan de politie overgedragen. Uit een zaak aan de Smedenstraat nam zij voor ruim 240 euro aan kleding weg, zonder die aan de kassa af te rekenen. Na verhoor werd zij in het begin van de avond in vrijheid gesteld. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

Onjuist kenteken

Bathmen – Bij een controle op de A1 werd vrijdagmorgenvroeg een 22-jarige automobilist uit Engeland aangehouden. Zijn auto was voorzien van een onjuist kenteken. Dat werd inbeslaggenomen. Na verhoor werd hij, met een transactievoorstel van 450 euro, in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
 

Onder invloed

Bathmen – Een 37-jarige automobilist uit Deventer is vrijdagmorgenvroeg 14 oktober aangehouden omdat hij onder invloed reed. Bij zijn controle op de A1 bleek dat hij teveel alcohol gedronken had. Zijn blaastest in het politiebureau scoorde 480 ug/l. Hij kreeg een rijverbod en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

Aangehouden na inbraak

Deventer – Vrijdagmorgenvroeg 14 oktober is een 28-jarige Deventenaar aangehouden na een inbraak in een woning aan de Rielerweg. Bij zijn aanhouding verzette hij zich en moest er pepperspray worden ingezet om hem te kunnen inrekenen. Tegen hem wordt een nader onderzoek ingesteld.

 

Inbraak bij loonwerkerbedrijf

Luttenberg – In de nacht van donderdag 13 op 14 oktober heeft er een inbraak plaats gevonden bij een loonwerkerbedrijf in Luttenberg. De toegang tot het bedrijfspand werd verkregen door verbreking van de sloten van de schuifdeuren en verbreking van de toegangsdeur naar het kantoor. Uit een bureaulade werd een geldbedrag weggenomen. De omvang van de totale schade is onbekend.

 

Artikel delen: