280 kilometer wandelroutes in de gemeente Dalfsen

Oudleusen – Paaltjes markeren de gekleurde routes. Vanaf 18 oktober wordt gestart met de markering van 34 prachtige wandelroutes in Dalfsen, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen en Hoonhorst. De wandelaar kan vanaf een startpaneel een korte wandeling maken, maar ook verschillende gekleurde routes met elkaar verbinden om op deze manier de wandeling naar eigen behoefte plannen.

Wethouder Maurits von Martels slaat op dinsdag 18 oktober de eerste keuzepaal op de kruising bij hotel Mooirivier. Daarna gaat de aannemer vanaf 20 oktober aan de slag om de keuze- en routepalen te plaatsen.

Netwerk

Ook de langeafstandroutes, zoals het Maarten van Rossumpad, het Vechtdalpad en het Havezathepad zijn in het netwerk opgenomen. In totaal worden 34 verschillende wandelrondjes aangelegd, die een totale lengte vormen van 280 kilometer. De route kan gemakkelijk worden gevolgd doordat er 114 keuzepalen en circa 450 routepalen worden geplaatst. Een keuzepaal is een paal die op een kruising van routes staat zodat de wandelaar een keuze kan maken van de ene route op de andere route (aangeven met een kleur) over te stappen. De startpanelen, met de routes worden begin volgend jaar geplaatst. De kaart met alle routes is vanaf de officiële opening, planning eind februari 2012, verkrijgbaar. Het Wandelnetwerk Dalfsen wordt gefinancierd door de gemeente Dalfsen en provincie Overijssel. Bij de voorbereiding was er veel medewerking van landgoedeigenaren, waterschap en particulieren. In Twente, Hardenberg en Ommen is het wandelnetwerk al gerealiseerd, nu volgt Dalfsen. De IJsseldelta, Kop van Overijssel en Staphorst volgen volgend jaar.

 

Artikel delen: