Regio Politie Persberichten van zaterdag 15 oktober 2011

Demper vrachtauto gestolen
Staphorst – In de nacht van donderdag op vrijdag werd bij een bedrijf aan de Wethouder Slagerstraat een uitlaatdemper van een vrachtauto gestolen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

 

Zakkenrollerij
Kampen – Op vrijdagmiddag 14 oktober deed een 71-jarige vrouw uit IJsselmuiden aangifte van zakkenrollerij. De vrouw was aan het winkelen geweest en was daarbij tussen twee jongedames doorgelopen. Mogelijk heeft daarbij een van de dames kan gezien om de portemonnee van de vrouw te ontvreemden.
(2011090719)

Bromfietser onderuit
’s-Heerenbroek – Op vrijdagmiddag 14 oktober kreeg de politie een melding dat op de Zwolseweg een bromfietser onderuit was gegaan door grint op het wegdek. Een 17-jarige jongen uit Genemuiden was op het fietspad achter het tankstation langs komende uit de richting van Zwolle. In de bocht van het fietspad lag zand en spolit waardoor de bromfiets van de jongen weggleed en hij ten val kwam. Door de val had hij een vleeswond aan de knie en schaafwonden aan de hand. De jongeman werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het wegdek ter plaatse werd gereinigd.
(2011090773)

Twee mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging
Kampen – In de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 oktober kreeg de politie een melding van vervelende klanten bij een horecagelegenheid aan de Buiten Nieuwstraat. Drie mannen hadden ruzie gekregen en twee van hen begonnen de andere man te slaan. Twee mannen bemoeiden zich met de ruzie en kregen ook klappen. De twee mannen, een 17-jarige man uit de gemeente Dronten en een 29-jarige man uit de gemeente Kampen,  die geslagen zouden hebben, gingen er vervolgens vandoor.

 

De twee werden bij een andere horecagelegenheid aangetroffen waar zij een vernieling aan een invalidenwagentje hadden gepleegd. Op de Oudestraat werden beiden aangetroffen en aangehouden terzake openlijke geweldpleging.
(2011090826)

Meisje aangehouden voor winkeldiefstal
Zwolle – bij een winkel aan de Hogenkampspassage werd op vrijdagmiddag 14 oktober een 13-jarig meisje uit de gemeente Borger-Odoorn aangehouden voor winkeldiefstal. Zij had make-up uit de winkel weggenomen zonder deze te betalen.
(2011090648)

Man rijdt in auto met ingevorderd rijbewijs
Zwolle – Op vrijdagmiddag 14 oktober werd aan de Van Karnebeekstraat een 35-jarige Zwollenaar in een auto staande gehouden voor een controle. Bij controle bleek dat de man in de auto reed met een ingevorderd rijbewijs. Proces-verbaal werd tegen hem opgemaakt.
(2011090694)


Twee meisjes aangehouden voor winkeldiefstal

Zwolle – Bij een winkel aan de Nieuwstraat werden op vrijdagmiddag 14 oktober een 17- en 16-jarig meisje uit Zwolle aangehouden voor winkeldiefstal. Zij hadden kleding uit een winkel weggenomen. Proces-verbaal werd tegen hen opgemaakt.
(2011090763)

Man aangehouden voor winkeldiefstal
Zwolle – Op vrijdagmiddag 14 oktober werd bij een winkel aan het Bachplein een 59-jarige Zwollenaar aangehouden voor winkeldiefstal. Hij had schoenen weggenomen uit de winkel zonder deze te betalen. De man verzette zich bij de aanhouding door winkelpersoneel en bleek onder invloed te zijn. Proces-verbaal werd tegen hem opgemaakt.
(2011090764)

Inbraak auto
Zwolle – Op vrijdagavond 14 oktober werd er ingebroken bij een auto aan de Jupiterstraat. Uit de auto werden enkele tientallen telefoons en telefoonkaarten en computer-apparatuur weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.
(2011090809)

Man aangehouden ivm opiumwet
Zwolle- Op vrijdagavond 14 oktober werd een 20-jarige man uit Oldebroek aangehouden omdat hij in het bezit was van een flesje met vermoedelijk GHB. Horeca-personeel van een horecagelegenheid aan de Voorstraat had gezien dat de man een substantie vanuit een klein flesje in een bierglas gooide. De man werd door het personeel apart genomen en gevraagd werd wat er in het flesje zat waarop de man verklaarde dat er GHB in zat. Hierop werd de politie geïnformeerd en werd de man aangehouden ivm overtreding van de opiumwet. Het flesje GHB werd inbeslaggenomen.
(2011090823)

Man aangehouden ivm opiumwet
Zwolle – In de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 oktober werd bij een horecagelegenheid aan de Grote Markt een 24-jarige man uit Meppel aangehouden omdat hij aldaar drugs gebruikt zou hebben. De man had cocaïne en amfetamine bij zich. De drugs werden in beslag genomen en proces-verbaal werd opgemaakt voor overtreding van de opiumwet.
(2011090850)

Onder invloed op snorfiets
Zwolle – in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 oktober werd aan de Schoolstraat een 24-jarige man uit Zwolle aangehouden voor rijden onder inlvoed. Toen de man door kreeg dat de politie hem staande wilde houden, probeerde hij er vandoor te gaan. De man werd echter op de Schoolstraat klem gereden. Op straat blies de man een F. Bij de ademanalyse op het bureau blies hij 600 ug/l. De man had geen rijbewijs bij zich. Proces-verbaal voor rijden onder invloed werd tegen hem opgemaakt.
(2011090859)

Vrouw gewond bij aanrijding autobus-fiets
Ommen – Op vrijdagmiddag 14 oktober vond er een aanrijding plaats tussen een autobus en een fiets op de Slagenweg. Een autobus, bestuurd door een 66-jarige man uit Ommen reed over de Balkverweg en was bij de rotonde de Slagenweg op gereden. Op het fietspad van de rotonde fietste een 80-jarige vrouw uit Balkbrug samen met een man. De vrouw wilde de Slagenweg oversteken en moest hierbij voorrang verlenen aan verkeer dat van links en rechts komt. De vrouw heeft daarbij vermoedelijk de autobus over het hoofd gezien. Zij had letsel aan haar arm en been en werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.
(2011090738)


Man aangehouden voor belediging

Collendoorn – In de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 oktober werd aan de Jachthuisweg een 22-jarige man uit Dedemsvaart aangehouden voor belediging. De man reed op de fiets zonder verlichting over de Jachthuisweg. Toen de politie de man staande wilde houden, bleek hij in een weiland te liggen, mogelijk om zich te verstoppen. De man kreeg een bekeuring voor het rijden zonder verlichting. Vervolgens begon de man vervelend te doen en uitte hij beledigende taal. De man werd gewaarschuwd dat hij daar mee op moest houden omdat anders aanhouding zou volgen. Toen de agenten verder wilden gaan, stapte de man weer op zijn fiets en maakte beledigende gebaren. Toen de agenten hem wilden stoppen probeerde hij langs de politieauto door te fietsen. De man werd bij zijn jas vastgepakt en tot stoppen gedwongen. Vervolgens probeerde man zich te onttrekken aan de aanhouding en nam hij een dreigende houding aan. Vervolgens staakte hij zijn verzet. Proces-verbaal werd tegen hem opgemaakt.
(2011090836)

Inbraken in auto’s – getuigenoproep
Deventer – In de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 oktober tussen 02:30 en 7:00 uur werd er ingebroken in een auto aan de Hendrick Goltziusstraat. Uit de auto werd electronische apparatuur en sleutels weggenomen.
(2011090541)

Deventer – Bij een auto die geparkeerd stond in de parkeergarage aan de Zandpoort werd op vrijdag 14 oktober tussen 10:45 en 15.30 uur  ingebroken. Uit de auto werden kleding en electronische apparatuur weggenomen.
(2011090777)

Deventer – Op vrijdagavond 14 oktober werd er in tussen 22:45 en 23:00 uur een auto aan de Ruysdaelstraat ingebroken. Een vrouw hoorde glasgerinkel en een alarm en zag dat er in de bedrijfsbus van haar vriend werd ingebroken. Haar vriend zag een man wegfietsen. Een buurtbewoner had nog de achtervolging ingezet maar de dader was te snel op de fiets. Uit de auto werd electronische apparatuur weggenomen. Volgens de buurtbewoner zou de dader rond de 25 jaar zijn geweest en gekleed zijn in een lange grijze jas.
(2011090852)

Deventer – Op vrijdagavond om ongeveer 22:25 uur werd er ingebroken bij een auto aan de Marsmangaarde. Een getuige zag een persoon een ruit inslaan van een auto en riep naar deze man. De man gaat er daarop vandoor op een fiets via het fietspad in de richting van Diepenveen. De getuige zet de achtervolging in maar ter hoogte van de sportvelden verliest hij de man uit het oog. Het zou gaan om een man de gekleed was in een grijze halflange jas en circa 25 jaar oud zijn. De man zou op een groene fiets zijn weggefietst.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar deze inbraken in auto’s en is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord rondom de genoemde tijdstippen en op de genoemde locaties? Neemt u dan contact op met de politie op telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook anoniem uw melding doorgeven via Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800-7000.

Twee mannen aangehouden na inbraak in auto

Deventer – In de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 oktober kreeg de politie een melding van een auto-inbraak aan de Romeyn de Hooghestraat. Ter plaatse waren twee personen gekleed in donkere kleding gezien. Op de Leonard Springerlaan werden twee mannen gekleed in donkere kleding in een auto gezien. De auto ging er bij het zien van de politie met hoge snelheid vandoor. De politie zette de achtervolging in. De auto reed in de richting van Raalte en onderweg werden er twee vuilniszakken uit de auto gegooid. De personenauto reed vervolgens de Oerdijk op in de richting van Lettele en doofde op een gegeven moment de lichten. Op de Korenkamp reed de bestuurder van de auto zich klem. Vervolgens werden beide inzittenden, een 17-jarige en een 18-jarige Utrechter, aangehouden. De beide vuilniszakken met inhoud (electronische apparatuur) konden worden veilig gesteld en werden inbeslaggenomen.
(2011090856)

Man aangehouden voor niet voldoen aan bevel of vordering
Deventer – In de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 oktober kreeg de meldkamer van de politie een melding dat er een vechtpartij gaande was op de Brink. Een 17-jarige man uit Deventer was zeer opstandig, schreeuwde luid en had geen identiteitsbewijs bij zich. De man werd gevorderd om het uitgaansgebied te verlaten en hem werd medegedeeld dat hij zou worden aangehouden als hij vannacht weer in het uitgaansgebied zou worden gesignaleerd. De man liep daarop in de richting van de Polstraat. Vervolgens liep hij een horecagelegenheid binnen. De man werd weer naar buiten gestuurd en daarop aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering.
(2011090837)

Vrouw onder invloed rijdt tegen lichtmast
Deventer – In de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 oktober kreeg de politie een melding dat aan de Henri Dunantlaan een auto tegen een lichtmast was gereden. De auto werd bestuurd door een 21-jarige vrouw uit Deventer. De vrouw was onder invloed van alcohol. Bij de blaasproef op straat blies zij een F. Bij de ademanalyse blies zij 895 ug/l. Haar rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal werd opgemaakt voor rijden onder invloed.
(2011090839)
(2011090847)

Autobrand
Deventer – In de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 oktober kreeg de gezamenlijke meldkamer een melding van een autobrand aan de Grote Ratelaar. De oorzaak van de brand is nog niet bekend maar brandstichting wordt niet uitgesloten. De politie heeft een onderzoek ingesteld. De auto werd afgesleept.
(2011090857)

Inbraak in auto

Raalte – In de periode tussen donderdagmiddag 13 oktober en vrijdagmiddag 14 oktober werd er ingebroken bij een auto aan de Molenhof. Uit de auto werd electronische apparatuur weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.
(2011090677)

Artikel delen: