Regio Politie Persberichten van zondag 16 oktober

Auto in brand

Zwolle – In de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 oktober kreeg de gezamenlijk meldkamer een melding van een autobrand aan de Porporastraat. De brand werd vermoedelijk aangestoken. De brandweer heeft de brand geblust en de auto werd afgesleept. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Vrouw gewond bij ongeval met de fiets

Kampen – Op zaterdagmiddag 15 oktober vond er op een fietspad nabij  de Buitenbroeksweg een ongeval plaats. Een 78-jarige vrouw uit Kampen op de fiets reed over een fietspad tussen de Buitenbroeksweg en de Flevoweg, parallel aan de N50. Een 50-jarige vrouw uit Kampen samen met haar man liet daar ook de hond uit. De hond liep los en rende plotseling het fietspad op waar de 78-jarige vrouw reed. Zij kwam hierdoor ten val en had letsel aan haar hoofd. Zij werd door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Twee mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging

Kampen – In de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 oktober werd er tijdens toezicht een klap gehoord. Twee jongens liepen de Sint Jacobstraat in en weer hoorden agenten een klap. Toen de bikers van de politie de straat in fietsten werd er een scooter op zijn kant aangetroffen. De jongens werden hierop aangesproken maar ontkenden in alle toonaarden. Aangezien er niemand anders in de straat was, werden zij aangehouden terzake openlijke geweldpleging. Het betrof een 18-jarige en een 21-jarige inwoner van Kampen.

Man aangehouden voor mishandeling

Kampen – In de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 oktober werd er tijdens het biketoezicht gezien dat een groep jongeren onenigheid had op de Oudestraat nabij het stedelijk museum. Gezien werd dan een 19-jarige man uit Emmeloord een andere persoon sloeg, optilede en hard op de grond gooide. Na een korte achtervolging werd de verdachte op de Vispoort aangehouden. Een andere 19-jarige man uit Emmeloord bemoeide zich met de aanhouding en werd meerdere malen gevorderd om weg te gaan. Dit deed hij niet en hij wilde ook niet zijn ID tonen. Hierop werd hij aangehouden voor de wet ID. Proces-verbaal werd tegen hen opgemaakt.

Inbraak in auto’s

Zwolle –Op zaterdagochtend 15 oktober werd er inbroken bij een auto aan de Haersterveerweg. Een ruit werd ingeslagen en de auto werd doorzocht. Het is onbekend of en wat er is weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.
Zwolle – In de periode tussen vrijdag 14 oktober en zaterdagochtend 15 oktober werd er ingebroken bij een auto aan de Droogmakerijstraat. Uit de auto werd electronische apparatuur weggenomen.

Dronken man aangehouden voor overtreding winkelverbod

Zwolle – Bij een winkel aan de Assendorperstraat veroorzaakte een 50-jarige Zwollenaar op zaterdagmiddag 15 oktober overlast bij een winkel. De man had een winkelverbod voor onbepaalde tijd maar wilde desondanks de winkel niet verlaten. De man was onder invloed en werd aangehouden voor overtreding van het winkelverbod. Ook kreeg hij proces-verbaal voor openbare dronkenschap.
 

Man aangehouden voor mishandeling

Zwolle – In de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 oktober kreeg de politie een melding van een mishandeling voor een horecagelegenheid. Een man zou een vrouw hebben geslagen en een portier van de horecagelegenheid had de achtervolging ingezet. Op de kruising Nieuwstraat met de waterstraat werden beiden aangetroffen. Een 28-jarige Zwollenaar werd aangehouden.

Man met GHB aangehouden

Hardenberg – In de nacht van 15 oktober op 16 oktober werd bij een horecagelegenheid aan de Jan Weitkamplaan een man aangetroffen die in het bezit was van een flesje met vermoedelijk GHB. De ma, een 20-jarige man uit de gemeente Twenterand werd aangehouden. De man had vermoedelijk drugs gebruikt want hij viel weg tijdens de rit naar het bureau. Een ambulance werd gewaarschuwd en de man werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Proces-verbaal in het kader van de opiumwet werd tegen hem opgemaakt.

Papiercontainers in brand

Gramsbergen – Op zaterdagavond 15 oktober kreeg de gezamenlijke meldkamer een melding van brand in papiercontainers aan de Kanaaldijk. Vermoedelijk werden deze twee papiercontainers in brand gestoken. De brandweer heeft de brand geblust en de politie heeft een onderzoek ingesteld.

Inbraak in auto

Deventer – In de periode tussen vrijdagmiddag 14 oktober en zaterdagochtend 15 oktober werd er ingebroken in een auto aan de Van Ostadestraat. Men kwam binnen door een ruit te forceren. Er worden geen goederen uit de auto vermist.
 

Vrouw aangehouden voor huiselijk geweld

Deventer – Op zaterdagmiddag 15 oktober werd een 35-jarige vrouw uit Deventer aangehouden voor huiselijk geweld. Zij zou haar twee kinderen hebben mishandeld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Artikel delen: