Dalfsen verslaat concurrent Marienheem

DALFSEN – In de vijfde klasse H behaalde Dalfsen zondagmiddag op sportpark Gerner een 4-2 overwinning op naaste concurrent Marienheem. Daarmee herstelde Dalfsen zich van de smadelijke 3-1 nederlaag van vorige week tegen SDOL. Door dit resultaat blijft Dalfsen meedoen aan de strijd om de bovenste posities in 5H.

Marienheem, waar Dalfsen-trainer Edwin van den Berg de afgelopen vier seizoenen actief was, kwam beter uit de startblokken dan de thuisclub. Dit leverde de bezoekers via Sander Alferink in de tiende minuut de verdiende openingstreffer op.  Halverwege de eerste helft profiteerde Remco Hultink geheel onverwachts  van een foutje in de defensie van Marienheem (1-1).   Tien minuten later zette Remco Hultink, op aangeven van Werner Snel, Dalfsen op een 2-1 voorsprong. Een minuut later was het opnieuw Remco Hultink die de 3-1 liet aantekenen en daarmee een onvervalste hattrick scoorde. Nog voor de rust nam Frank Schurer met een afstandsschot de 4-1 voor zijn rekening.

In de tweede helft verzuimde Dalfsen om verder afstand te nemen van Marienheem. Dalfsen kreeg nog wel een aantal mogelijkheden de score te verhogen maar de Dalfsenaren faalden in de afwerking. In de slotminuut bepaalde Sander Alferink de eindstand op 4-2.
Komende zondag komt Dalfsen niet in actie. Op zondag 30 oktober 2011 gaat Dalfsen op bezoek bij het laag geklasseerde Nieuw Heeten.