Kinderopvang De Kleine Kornuiten viert 1-jarig bestaan

Een jaar geleden, op 18 oktober 2010 opende agrarische kinderopvang De Kleine Kornuiten haar deuren.

 

We zijn enorm trotst dat we binnen een jaar zoveel vertrouwen hebben gekregen en onze manier van opvang (waar een groene visie ter grondslag ligt) enorm aanslaat bij ouders en kinderen.
Samen met inmiddels een team van elf  enthousiaste pedagogisch medewerksters wordt er dagelijks met veel liefde inhoud gegeven aan de groene pedagogiek. Veel buiten, kinderen laten ontdekken (en dus ook vies worden), contact met dier en natuur zijn de pijlers.
De aangrenzende dierenweide met geitjes, hangbuikzwijnen en kippen worden dagelijks bezocht. Samen met de kinderen worden de koeien aangeveegd en de andere dieren worden gevoerd.

Onlangs is een tevredenheidsonderzoek gehouden onder de ouders. Dat zij tevreden zijn blijkt uit het resultaat waarbij een cijfer van gemiddeld een 8,3 werd gegeven.

Om het een jarig bestaan een feestelijk tintje te geven zijn alle opa’s en oma’s uitgenodigd een kijkje te komen nemen op de groep van hun kleinkind en natuurlijk even met hen de boerderij te bezoeken.
Dinsdag staat er voor de kinderen en pedagogisch medewerksters een feestmaaltijd klaar.

Half november zal de BSO (buitenschoolse opvang) haar intrek nemen in een nieuwe groepsruimte, deze is nog ruimer opgezet en zal ingericht worden met verschillende hoeken. De huidige BSO zal verbouwd worden tot babygroep.
De opvang bestaat dan uit vier groepen. Verdeeld over een baby-, peuter- en een verticale groep en de BSO. De aantallen zijn klein, zodat de rust en aandacht voldoende gewaarborgd blijven en de Kleine Kornuiten haar kleinschaligheid zal behouden.

Belangstelling voor deze unieke vorm van opvang? Bezoek de website; www.dekleinekornuiten.nl

Artikel delen: