Nog steeds te koop

Had je veel aanloop op de open dag?, werd me de laatste week gevraagd. Nou, één van de huizenopenzetters kreeg geen enkele kijker, wij wel gelukkig. Maar … nog niet verkocht. Wel dertig keer hebben we de zin gehoord: “Je hebt maar één koper nodig”. Klopt, maar die moet nog wel binnenkomen.

En wat we ook horen zijn verhalen van andere verkopers. Nou, dan heb ik ook nog wel een verhaal. We wilden in 1973 graag ons huis in Zwolle verkopen, want in Dalfsen kon je zo maar een mooi perceel uitzoeken om nieuw te bouwen. Na zo’n twaalf kijkers – geen kopers – belde er ’s avonds iemand aan. Die vroeg of hij de achteringang ook even mocht bekijken. Nou ja, om een paar nachten daarna in te breken? Maar de man zag er perfect uit – hij bleek in de  driectie van Wehkamp te zitten. We nodigden hem uit voor een kop koffie en hij bleef tot Zielman van Vista uit Dalfsen werd opgetrommeld met koopakte. Diezelfde avond rond.
 
Maar hoe nu verder. We hebben besloten 15,000 € van de vraagprijs af te halen. Je moet realistisch zijn: in deze categorie weinig verkoop, elk journaal een verhaal over schulden in andere landen die wij moeten betalen?, hypotheeaanvraagproblemen, enz., enz.
 
Wie weet morgenavond die koper: ja , komt u binnen , we bellen Jeanettte en .. de zaak is rond: we kunnen in het ronde woongebouw op de Gerner Marke.

Met huiselijke groet, lenze l.

 

Artikel delen: