Politie Persberichten van maandag 17 oktober 2011

Wielrenner gewond door sleepkabel
Raalte – Een 60-jarige wielrenner uit Raalte raakte op zondagmiddag 16 oktober gewond aan zijn rug toen hij ten val kwam op de Weidelaan. De man fietste tussen twee auto’s door maar had niet in de gaten dat tussen de twee auto’s een sleepkabel was aangebracht. Net toen de voorste auto optrok (en de sleepkabel werd strak getrokken) fietste de man achter deze auto langs en kwam ten val. De man werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

 

Waarschuwingsactie ‘Auto goed verlicht’
Kampen – De politie besteedt de komende week van maandag 17 t/m zondag 23 oktober extra aandacht aan autoverlichting. Als er een beperkt defect is aan de verlichting (bijvoorbeeld een lamp doet het niet) dan wordt er gewaarschuwd. Als er echter bijvoorbeeld aan een kant van de auto helemaal geen verlichting is, dan wordt er wel bekeurd. Op deze manier wordt er extra aandacht besteed aan de juiste verlichting op (bestel)auto’s en vrachtauto’s. Na de 23e wordt er niet meer gewaarschuwd maar wordt er direct bekeurd bij een defecte verlichting.

 

Verkeerscontrole
Zwolle – Op zondagavond vond er in de binnenstad van Zwolle een verkeerscontrole plaats. Bijzondere aandacht was er voor het gebruik van alcohol in het verkeer, fietsverlichting en de constructiesnelheid van bromfietsen. Er werd proces-verbaal opgemaakt voor de volgende zaken: Fietsen zonder verlichting (18x), te hoge constructiesnelheid bromfiets (3x), rijden zonder rijbewijs (1x), Overschrijding van de maximum snelheid met meer dan 30 km/h (1x), bromfiets zonder rem (1x). Bij 75 bestuurders werd een blaasproef afgenomen. Allen bliezen een P van prima.

Veertienjarige op snorfiets
Deventer – Zondagmiddag 16 oktober werd op de Snipperlingsdijk een 14-jarige snorfietsster uit Deventer bekeurd voor rijden zonder rijbewijs, het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs en het opgeven van een valse geboortedatum. Het meisje reed met een passagier op de snorfiets, maar agenten hadden het vermoeden dat zij niet oud genoeg was om het voertuig te mogen besturen. Daarop werd zij staande gehouden. Het meisje verklaarde oud genoeg te zijn, maar kon geen identiteitsbewijs of bromfietsrijbewijs tonen. Navraag leerde dat het door haar opgegeven geboortejaar niet klopte. Ze werd met de drie genoemde processen-verbaal overgedragen aan haar vader.

Snorfietser onderuit
Deventer – Op de kruising Leonard Springerlaan/Cornelis Lelylaan ging zondagavond 16 oktober een 26-jarige Deventenaar met zijn scooter onderuit. Daarbij raakte de man gewond. Hij is met aangezichtsletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Autobrand
Deventer – Op de 1ste Vetkampdwarsstraat vond in de nacht van zondag 16 op maandag 17 oktober omstreeks 02.00 uur een autobrand plaats. De brandweer was snel ter plaatse en heeft het vuur geblust. Omdat de oorzaak van de brand nog onduidelijk is, wordt een nader onderzoek ingesteld.

Auto-inbraken
Deventer – In het weekend van vrijdag 14 tot zondag 16 oktober werd op drie plekken in de stad ingebroken in auto’s. Uit een auto die geparkeerd stond aan de Nieuwe Rij werden cd’s en een tas met daarin identiteitspapieren, geld en pasjes weggenomen. Er was geen braakschade aan de auto te zien. Ook aan de Tichlerstraat werd zonder zichtbare schade ingebroken in een auto. Daarbij werden autopapieren en een navigatiesysteem buitgemaakt. Bij een auto die geparkeerd stond aan de Johannes Sinthenstraat werd een ruit ingeslagen. Uit die auto wordt echter niets vermist. Naar de inbraken wordt een nader onderzoek ingesteld.


Fietswiel gestolen

Raalte – Een 16-jarige inwoonster van Raalte deed op zondag 16 oktober aangifte van diefstal en vernieling van haar fiets. Van haar aan de Zwolsestraat geparkeerde fiets werd in de nacht van zondag 15 op zaterdag 16 oktober een wiel gestolen. De diefstal moet hebben plaatsgevonden tussen 21.30 en 03.30 uur. Eventuele getuigen kunnen zich melden via telefoonnummer 0900-8844.

Rijbewijs ingevorderd
Kampen – Een 40-jarige man uit Kampen werd zondagavond aangehouden én raakte zijn rijbewijs kwijt voor rijden onder invloed. De man werd op zijn scooter gezien op de 3e Ebbingestraat. Omdat hij naar alcohol rook werd een blaastest afgenomen. De Kampenaar blies een ‘F’. Hij werd meegenomen naar het politiebureau voor een tweede test en daar resulteerde de ademanalyse in 615 ug/l. Zijn passagier kreeg eveneens een boete voor het niet dragen van een helm.

Man aangehouden voor mishandeling
Raalte – Een 25-jarige inwoner van Raalte werd op zaterdagavond 16 oktober aangehouden voor mishandeling. De man wordt er van verdacht eerder die avond een 24-jarige plaatsgenote te hebben mishandeld. Wat de aanleiding voor de mishandeling is geweest moet nader onderzoek uitwijzen. De man werd ingesloten op het bureau.

Artikel delen: