Regio Politie Persberichten van dinsdag 18 oktober

  

Letselaanrijding

Kampen – Op de Meeuwenweg vond maandagochtend 17 oktober een ongeval plaats, waarbij twee personen gewond raakten. Een 73-jarige man uit Kampen reed met zijn scootmobiel de Meeuwenweg op. Vermoedelijk had de man een tas aan zijn stuur hangen, waardoor de gashendel bleef hangen.

Hierdoor reed hij over de voeten/enkels van twee vrouwen die daar stonden. Zij liepen beide gekneusde enkels op. De man kwam zelf met zijn scootmobiel ook ten val, maar bleef ongedeerd.

 

Heling

Kampen – Een 50-jarige Kampenaar werd maandagochtend 17 oktober betrapt met een gestolen fiets. Een agent kreeg de fiets op de Meeuwenweg in het oog, waarbij hem opviel dat het originele slot was vervangen door een goedkopere variant. De fiets bleek als gestolen geregistreerd te staan. De Kampenaar moet zich melden op het bureau voor verhoor en krijgt een proces-verbaal op verdenking van heling.

 

Scooterrijder en/of getuigen aanrijding gezocht

Kampen – Op vrijdag 14 oktober omstreeks 16.45 uur raakte een 39-jarige man uit Kampen gewond toen hij omver gereden werd door een scooter. De man fietste op dat moment op de Cellebroedersweg, op het fietspad tussen de tennisbaan en de flats aan de Jacob Catsstraat. Door de val liep de man een elleboogbreuk op. Ook raakte zijn fiets beschadigd. De scooterrijder is na de aanrijding doorgereden. De politie doet een dringend beroep op deze bestuurder om zich te melden. Dat geldt ook voor mogelijke getuigen of mensen die anderszins over relevante informatie beschikken. Zij kunnen contact opnemen met de politie Kampen via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem bellen via Bel M., Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

 

Aanrijding onder invloed

Zuidveen – Op maandagochtend 17 oktober is op de Zuidveenseweg een 66-jarige autobestuurster uit Italië met haar auto tot stilstand gekomen op een verkeerszuil. De vrouw is vermoedelijk de controle over het stuur kwijtgeraakt. Uit de ademanalysetest bleek dat de vrouw alcohol had genuttigd. Ze blies 415 ug/l en kreeg een rijverbod van drie uren. De auto is door de aanrijding total loss verklaard. De vrouw is onderzocht door het ambulancepersoneel, maar heeft geen letsel opgelopen door de aanrijding. Er is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed.

 

Mishandeling

Zwolle – In de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 oktober kreeg de politie een melding van een conflict in een woning aan de Hemerkenstraat. Een vrouw had bij een woning een ruit vernield en had ruzie met twee andere personen. Een van de agenten die in het conflict bemiddelend wilde optreden en de vrouw aansprak, werd door de 39-jarige vrouw uit Zwolle geslagen. Hierop werd zij aangehouden.

 

Inbraak in auto

Hardenberg – Uit een op de parkeerplaats van het ziekenhuis geparkeerde auto werd op maandagmiddag/-avond een mobiele telefoon gestolen. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15.00 en 00.00 uur. De mobiele telefoon lag op de passagiersstoel. De politie adviseert automobilisten om geen kostbaarheden in de auto achter te laten.

 

Aanhoudingen voor winkeldiefstal

Deventer – De politie heeft maandagmorgen 17 oktober een 35-jarige man uit Lelystad en een 23-jarige vrouw uit Deventer aangehouden voor winkeldiefstal. De twee worden er van verdacht frisdrank te hebben gestolen bij een winkel aan de Rielerweg. De eigenaar van de winkel zag dat de twee wegliepen met frisdrank en ging ze achterna. Toen hij ze aansprak werd de man geslagen. De verdachten vluchtten uiteindelijk het ziekenhuis in en konden daar worden tegengehouden door beveiligingspersoneel. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

Man aangehouden

Deventer – Een 35-jarige man uit Deventer is maandagmiddag 17 oktober aangehouden op de Singel. De man had ruzie gekregen met een aantal jongens en dreigde hun in brand te steken. Een 61-jarige man kwam voor de jongens op. Vervolgens uitte de verdachte dezelfde bedreiging richting de 61-jarige man. Agenten troffen een busje aanstekerbenzine en een aansteker bij de man aan. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau.

 

Jongen aangehouden

Deventer – De politie heeft maandagmiddag 17 oktober in het park aan de Stationsstraat een 16-jarige jongen uit Deventer aangehouden. Hij wordt er van verdacht een 19-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld. Volgens het slachtoffer sprak hij de verdachte en kreeg toen meteen een aantal klappen in het gezicht. Er ontstond een worsteling en de twee belandden in het water. Op dat moment werd het slachtoffer met een hard voorwerp op zijn hoofd geslagen. Een 48-jarige man uit Deventer zag dat het slachtoffer niet meer uit het water kon komen en haalde hem naar de kant. Toen agenten ter plaatse kwamen was het slachtoffer niet aanspreekbaar. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht in verband met onderkoelingsverschijnselen. Er is een onderzoek ingesteld.

 

Aanrijding

Deventer – Dinsdagmorgen 18 oktober ontstond een aanrijding op de A1 ter hoogte van Bathmen. Volgens andere weggebruikers was een 23-jarige bestuurder uit Veenendaal al geruime tijd aan het bumperkleven en reed hij veel te hard. Er ontstond een aanrijding tussen de auto van de 23-jarige en een 53-jarige man uit Wezep. Daarbij kwam de auto van de 53-jarige man in de berm tegen de vangrail tot stand. De bestuurder is ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De 23-jarige man ging er vandoor, maar kon door agenten van Politie Noord- en Oost Gelderland alsnog worden aangehouden. Er wordt een onderzoek ingesteld.

 

Getuigenoproep

Politie zoekt getuige van autoinbraak Ruysdaelstraat

Deventer – Op vrijdagavond 14 oktober werd er tussen 22:45 en 23:00 uur ingebroken in een auto aan de Ruysdaelstraat. Een buurtbewoner was getuige van de inbraak en had de achtervolging ingezet. De identiteit van deze buurtbewoner is echter onbekend gebleven, ook na buurtonderzoek. De politie is op zoek naar deze getuige en verzoekt deze om contact op te nemen. Bent u deze persoon of weet u wie deze persoon is? Belt u dan met telefoonnummer 0900-8844.

 

Eerder bericht

Deventer – Op vrijdagavond 14 oktober werd er in tussen 22:45 en 23:00 uur een auto aan de Ruysdaelstraat ingebroken. Een vrouw hoorde glasgerinkel en een alarm en zag dat er in de bedrijfsbus van haar vriend werd ingebroken. Haar vriend zag een man wegfietsen. Een buurtbewoner had nog de achtervolging ingezet maar de dader was te snel op de fiets. Uit de auto werd electronische apparatuur weggenomen. Volgens de buurtbewoner zou de dader rond de 25 jaar zijn geweest en gekleed zijn in een lange grijze jas.

Snelheidscontrole

Luttenberg – Tijdens een snelheidscontrole op de Lemelerweg werden op maandagochtend 17 oktober drie overtredingen geconstateerd. Daarbij werd de maximum snelheid van 60 km per uur overschreden. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 87 km per uur. Tegen de drie overtreders werd proces-verbaal opgemaakt. De snelheidscontroles worden uitgevoerd naar aanleiding van klachten door omwonenden.

 

Artikel delen: