Manege Gerner organiseert benefietwedstrijd

 
voor fysiek gehandicapte kinderen in India

DALFSEN – In het weekend van 22 en 23 oktober organiseert Manege Gerner een dressuurwedstrijd voor al haar leden. Deze wedstrijd is alleen niet zo als de andere wedstrijden die Manege Gerner maandelijks organiseert, want ditmaal is het een benefietwedstrijd. De opbrengst van de inschrijfgelden gaan naar een goed doel, namelijk een project van Movendi Foundation in India voor fysiek gehandicapte kinderen.

In september ontving Ineke Marsman, eigenaresse van Manege Gerner, de vraag om een vrijwilligersproject in India te sponsoren. Deze vraag kwam van Marlies Lutgendorf, die jarenlang lesklant en vrijwilliger is geweest bij Manege Gerner. Marlies woont inmiddels in Delft en is industrieel ontwerper. Eind oktober gaat zij samen een projectgroep naar India om daar een vrijwilligersproject te starten. “Marlies is jaren lang bij ons een super vrijwilliger geweest. Het raakte me, vooral ook dat ze vrijwilligerswerk  heeft weten vast te houden en vol passie en inzet nu iets prachtigs gaat doen. Daarom heb ik besloten een benefietwedstrijd te organiseren, waarvan al het inschrijfgeld naar dit project toe gaat” aldus Ineke Marsman.

Voor het vrijwilligersproject gaat Marlies naar de havenplaats Vishakhapatnam, waar een campus challenge is opgericht. Deze campus biedt onderdak aan 120 fysiek gehandicapte kinderen, daarnaast wonen er veel kinderen met een beperking rondom deze campus. Veel kinderen hebben een hulpmiddel nodig, dit vergroot hun zelfstandigheid en geeft hen de mogelijkheden zich verder te ontwikkelen. Omdat deze hulpmiddelen nu nauwelijks voorhanden zijn, is dit project gestart. “Ik ga samen met een orthopedisch instrumentmaker en twee bewegingstechnologen naar India. Doel is om in 2012 meer dan 500 kinderen een hulpmiddel te geven. Hiervoor richten we een (orthopedische) werkplaats op, leiden we technici op, geven bijscholing aan medisch personeel op het gebied van hulpmiddelen en maken we de hulpmiddelen.” vertelt Marlies. “Zelf vind ik het duurzame van het project erg leuk. Juist door het opleiden van de lokale mensen en steun vanuit een lokale hulporganisatie (Ardar) kunnen we er voor zorgen dat de werkplaats blijft draaien ook na ons vertrek. Daardoor kunnen de kinderen ook in de toekomst goede hulpmiddelen krijgen.”

Iedereen is van harte welkom tijdens het wedstrijdweekend op Manege Gerner. Marlies is dan ook aanwezig om meer informatie te geven over het project en ook dan kunnen er donaties worden gedaan. De projectgroep is al met een blog gestart waarop ze verslag doen van hun avontuur, kijk op vizagindia2011.wordpress.com om ze te volgen.

Artikel delen: