Regio politie Berichten van woensdag 19 oktober

Gewond bij eenzijdig ongeval

Ommen – Een 49-jarige vrouw uit Ommen raakte dinsdagmiddag 18 oktober gewond bij een eenzijdig ongeval. Zij fietste over de Haven West in de richting van de Hardenbergerweg en zag vermoedelijk een container over het hoofd. De Ommense reed tegen de container aan en kwam ten val. Zij liep een hoofdwond op en werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Eenzijdig ongeval

Ossenzijl – In de vroege ochtend van donderdag 18 oktober heeft er rond 05.50 uur een eenzijdig ongeval plaats gevonden op de Lageweg. Een 42–jarige automobilist uit Steenwijkerland raakte met zijn auto van de weg en kwam in een sloot naast de rijbaan tot stilstand. Ter plaatse bleek dat de rijbaan spekglad was door klei en modder. Meerdere agrariërs hebben klei en zand uitgereden en het wegdek na die tijd niet schoongemaakt. Zij melden zich ter plaatse en zouden zorg dragen voor reiniging van de rijbaan. Tijdens het reinigen ging er ook nog een motorrijder onderuit. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor maar het betrof uitsluitend materiële schade. De gemeente zal controleren of het schoonmaken van de rijbaan ook daadwerkelijk toereikend werd uitgevoerd.

Inbraak in auto’s

Zwolle – Op dinsdagochtend 18 oktober werd er ingebroken in een auto aan de Zernikelaan. Men kwam binnen door een ruit te forceren en er werd uit de auto een tas met inhoud weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Zwolle – Op dinsdagochtend 18 oktober werd er ingebroken in een auto aan de Meppelerstraat. Er werd een raam geforceerd en uit de auto werd een portemonnee weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

 

 Man aangehouden voor mishandeling

Zwolle – Op dinsdagmiddag 18 oktober kreeg de politie een melding dat in een woning aan de Oostzeelaan twee mannen ruzie hadden gekregen om de aankoop/verkoop van spullen. Een 36-jarige Zwollenaar zou een 40-jarige Zwollenaar bij de keel hebben gepakt. De 36-jarige man werd aangehouden.

 

Man aangehouden voor huiselijk geweld

Zwolle – Op dinsdagmiddag 18 oktober werd een 22-jarige man uit Zwolle aangehouden voor huiselijk geweld. Hij zou zijn moeder hebben geslagen. Voor beiden zal een hulpverleningstraject worden gestart.

 

Man aangehouden voor huiselijk geweld

Zwolle – Op dinsdagmiddag 18 oktober kreeg de politie een melding van huiselijk geweld. Een 43-jarige man uit Zwolle zou zijn vrouw een kopstoot hebben gegeven. De man werd aangehouden. Voor beiden zal een hulpverleningstraject worden gestart.

Getuigenoproep

Doorrijden na aanrijding

Zwolle – Op dinsdagochtend 18 oktober uur meldde een 64-jarige man uit Zwolle zich bij de politie. Hij was op zaterdag 15 oktober tussen 11:00 en 11:10 uur aangereden toen hij met de auto over de oude Meppelerweg reed in de richting van de Ceintuurbaan. De man stond stil met zijn auto voor de verkeerslichten op de kruising met de Ceintuurbaan om rechtsaf te slaan. Achter hem naderde een lichtgrijze (metallic) Volkswagen Passat. Achter het stuur zat een jonge vrouw. Deze trok haar jas uit waarbij de man voelde dat zijn auto bewoog omdat de Volkswagen tegen zijn auto aan reed. De man stapte uit en gaf aan dat de vrouw tegen hem aan was gereden en vroeg aan de vrouw om achter hem aan te rijden zodat zij de verzekering konden regelen. De man sloeg rechtsaf de Zwartewaterallee op en verwachtte dat de vrouw wel achter hem aan zou rijden maar zij reed de snelweg op richting Amersfoort. Het signalement van de vrouw: blank, circa 25 jaar, zwart krullend losgedragen haar tot op de rug/heup, normaal/slank postuur, Nederlandsspreken. Droeg een zonnebril. De politie is op zoek naar deze vrouw en verzoekt haar contact op te nemen. Was u getuige van de aanrijding of beschikt u anderzins over informatie die tot oplossing van deze zaak kan leiden? Neemt u dan contact op met de politie op 0900-8844 of bel met Bel M: 0800-7000.

 

Inbraak bedrijfspand

Deventer – In de nacht van 17 op 18 oktober 2011, heeft er een inbraak plaats gevonden in een bedrijfspand gevestigd op het bedrijventerrein ‘Bergweide’. In het bedrijfspand zijn meerdere bedrijven gehuisvest. De toegang tot het pand werd verkregen door verbreking van de voordeur. In het pand zijn meerdere deuren geforceerd en werden ruimten doorzocht. Vermist worden een geldbedrag en sleutels. De omvang van de braakschade is onbekend.

Diefstal uit personenauto’s

Deventer – Meerdere personenauto’s zijn opengebroken en de daarin aanwezige goederen werden weggenomen. Zowel uit een geparkeerde personenauto aan Het Bijltje en de Ceintuurbaan, werden de navigatiesystemen weggenomen. Uit een personenauto geparkeerd aan de Emmastraat werd een computertablet weggenomen en uit een personenauto aan de Gerard Swietenstraat de autoradio en kentekenbewijzen. In alle gevallen werd de toegang tot de auto verkregen door het inslaan van een zijruit.

Scooter controle

Deventer – Tijdens een verkeerscontrole op scooters zijn meerdere bekeuren uit geschreven. De controle vond plaats op dinsdag 18 oktober rond 15.00 uur nabij de Beestenmarkt. De volgende overtredingen werden geconstateerd.

2x rijden zonder rijbewijs

2x geen rijbewijs kunnen tonen

1x rijden zonder verlichting snorfiets

1x tonen dat de achterband vervangen is.

 

Scooter bestuurder aangehouden

Deventer – In de vroege ochtend van 19 oktober werd een 20-jarige scooterbestuurder uit Deventer aangehouden voor het rijden onder invloed. Tijdens een controle werd bij de bestuurder alcoholgebruik geconstateerd. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Op de ademanalyse blies de verdachte een score van 620 ug/l. Naast een proces-verbaal werd ook het rijbewijs van de verdachte ingevorderd.

 

Mishandeling

Deventer – In de vroege ochtend van 19 oktober rond 01.00 uur werd een 21-jarige inwoner uit Deventer aangehouden. De verdachte had even daarvoor een 20-jarige inwoonster uit Deventer in een horeca bedrijf mishandeld. Het slachtoffer heeft hiervan aangifte gedaan. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

 

Controle fietsende schooljeugd

Raalte – Naar aanleiding van klachten van andere weggebruikers besteed de politie in Raalte de komende tijd extra aandacht aan het verkeersgedrag van de fietsende schooljeugd. Daarmee hoopt ze de verkeersveiligheid op de schoolroutes te vergroten. Dinsdag 18 oktober vonden de eerste controles plaats. Daarbij werd zes keer bekeurd voor het met drie of meer personen naast elkaar fietsen en een keer voor het binnendoor oversteken op een rotonde. Juist dit soort zaken zorgt voor onveilige situaties en wekt veel ergernis op bij medeweggebruikers. De controles zullen daarom voorlopig aanhouden.

Man aangehouden voor bedreigen politiemedewerkers

Raalte – In de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 oktober werd een 52-jarige man uit Raalte aangehouden voor bedreiging. De man was eerder die avond, mogelijk door alcoholgebruik, onwel geworden en werd door ambulancepersoneel behandeld. Omdat de man een bekende van de hulpverlening is, werd om politieassistentie verzocht. Toen agenten ter plaatse kwamen, werd de man erg agressief. Hij probeerde de ambulance tijdens zijn behandeling te verlaten, rukte enkele snoeren van zijn lijf en bedreigde de aanwezige agenten met fysiek geweld. Omdat de man niet voor rede vatbaar bleek en zijn dreigementen leek te willen gaan uitvoeren, werd hij met gepast geweld aangehouden. Onderweg naar en eenmaal op het bureau bleef de man zich agressief gedragen. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten en krijgt proces-verbaal aangezegd.

 

Artikel delen: