Regio Politie Persberichten van donderdag 20 oktober

Zakkenrollerij


Zwolle – Op woensdagmiddag 19 oktober werd aan de Diezerstraat de portemonnee gerold van een 52-jarige vrouw uit de gemeente Borger-Odoorn. Op een onbewaakt ogenblik werd de portemonnee van de vrouw uit haar tas gerold.

Man aangehouden voor bedreiging

Zwolle – Op woensdagochtend 19 oktober werd aan de Nijverheidstraat een 31-jarige man uit Zwolle aangehouden voor bedreiging. De man had op de ruiten van een instelling geslagen en was vervolgens met een fiets gaan gooien. Toen hij hier op werd aangesproken werd hij agressief en bedreigde een medewerker van de instelling. Hierop werd hij aangehouden.
 

Man aangehouden voor winkeldiefstal

Zwolle – Bij een winkel aan de Diezerstraat werd op woensdagmiddag 19 oktober een 37-jarige man uit Zwolle aangehouden voor winkeldiefstal. Hij had cosmeticaspullen uit de winkel weggenomen zonder deze ter betaling aan te bieden bij de kassa.

Twee mannen aangehouden voor winkeldiefstal

Zwolle – Op woensdagmiddag 19 oktober werden bij een winkel aan het Maagjesbolwerk twee mannen (29 en 48 jaar) uit de gemeente Noordoostpolder aangehouden voor winkeldiefstal. Een van de mannen had een camera in zijn tas gedaan en beiden wilden vervolgens de winkel verlaten zonder deze aan de kassa te betalen.

Drie mannen aangehouden voor inbraak

Zwolle – In de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 oktober kreeg de politie een melding van een inbraak bij een instelling aan de Radewijnstraat. De politie was snel ter plaatse en met een surveillancehond werd een zoektocht ingezet. De wijk werd afgezet en met de surveillancehond konden twee verdachten die op de Meppelerstraatweg liepen, worden opgespoord en een verdachte, een 23-jarige man met onbekende woon- of verblijfplaats, werd aangehouden. Een andere verdachte klom over een hek en rende weg in de richting van de Jupiterstraat. Na een achtervolging kon ook deze verdachte, een 27-jarige man uit Den Haag, worden aangehouden aan de Billitonstraat. Bij nader onderzoek met de hond werd er een inbrekerswerktuig aangetroffen aan de Zerboltstraat. Vlak bij het inbrekerswerktuig werd een 22-jarige man uit de gemeente Westland aangetroffen die geen goede verklaring had waarom hij daar zat, de man was nat en had sterk met tuinaarde bevuilde kleding. Ook deze man werd aangehouden. De drie mannen werden voor nader onderzoek ingesloten.

Bejaarde vrouw bestolen van portemonnee

Deventer – Een 88-jarige inwoonster van Deventer werd op woensdagmorgen 19 oktober ongemerkt bestolen van haar portemonnee. Vermoedelijk werd de beurs gestolen in een winkel aan de Smedenstraat.

Snorfietser botst op auto en gaat er vandoor

Deventer – Op woensdagmiddag 19 oktober raakte de auto van een 22-jarige automobilist uit Deventer beschadigd op de kruising Radstakeweg en de 2e Weerdsweg. Een onbekende snorfietser botste rond 14.00 uur achterop de auto van de Deventenaar. Hierna liep de onbekende snorfietser weg zonder zich bekend te maken bij de Deventenaar. De snorfiets liet hij achter. Eventuele getuigen van de aanrijding worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844

Inbraak uit auto

Deventer – Uit een aan het Piet van Donkplein geparkeerde auto werd op dinsdagavond 18 oktober ingebroken. De buit bestond uit een navigatiesysteem. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 21.00 en 22.30 uur.

Bromfietser onder invloed

Deventer – Een 19-jarige bromfietser uit Deventer werd op donderdag 20 oktober net na middernacht aangehouden op de Hoge Hondstraat voor rijden onder invloed. De man blies bij de ademanalyse 170 ug/l. Dit leverde hem een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur op.

Bromfietser gewond bij aanrijding

Heino – Op woensdagmiddag 19 oktober is op de Canadastraat een 17-jarige bromfietser uit Dalfsen gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. De bromfietser reed over de Canadastraat en reed richting het centrum van Heino (vanuit de richting van Raalte). De auto, bestuurd door een 52-jarige man uit de gemeente Raalte, reed over de Canadestraat vanuit het centrum van Heino en wilde op de T-splitsing links afslaan de Vlaminckhorstweg in. Door nog onbekende oorzaak is men in botsing gekomen met elkaar. De 17-jarige bromfietser is met onder andere een beenfractuur met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle.

12 bekeuringen bij snelheidscontrole naar aanleiding van klachten omwonenden

Luttenberg – Op woensdag 19 oktober is er op de Lemelerweg een snelheidscontrole gehouden naar aanleiding van klachten van omwonenden over het rijgedrag op de Lemelerweg. In totaal zijn er 11 bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum-snelheid van 60 km/u. Eén autobestuurder kreeg een bekeuring voor het rijden met een verlopen rijbewijs.

Brandstichting
Getuigenoproep

Olst – Op woensdagavond 19 oktober zijn er meerdere brandjes gesticht. Zo werd er op de Stationsweg een treinhokje in brand gestoken en is er op het A.Jacobsplein een container in brand gestoken. De brand in het treinhokje werd geblust door een passant die toevallig bij de brandweer werkt. De containerbrand is door de brandweer geblust. De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van deze brandstichtingen, heeft u iets gezien wat te maken kan hebben met deze brandstichtingen dan wordt u verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900-8844 en te vragen naar politieteam Sallland.

Artikel delen: