Volop activiteiten bij viltatelier bodyflower

 

OMMEN – Het viltseizoen is weer van start gegaan. Enthousiaste cursisten hebben kennis gemaakt met deze oeroude techniek, bent u op zoek naar een leuke hobby? misschien is vilt maken iets voor u? Percy en Ingeborg Honer willen de vilt techniek onder de aandacht brengen. Het is een techniek die je moet zien, maar vooral ook zelf ervaren.

Het is niet moeilijk, met wol, water en zeep kan iedereen de mooiste werkstukken maken.

Jaren geleden had vilten een geitenwollen sokken imago. Dit is vandaag de dag niet meer het geval. Ingeborg maakt soepel vallende kleding jasjes, rokken en jurken van wol en zijde, maar ook sjaals en sieraden. Percy heeft zich voornamelijk toegelegd op het maken van wandbespanning, vilterijen, vilttegels, wand en vloerkleden. Naast mooi is vilt ook erg geschikt als oplossing bij akoestische problemen in een woning of kantoorruimte. Percy geeft advies en zoekt samen met de klant naar een oplossing.
Percy is op zondag 23 en 30 oktober en op zondag 6 november te zien bij wagenmans wonen in Lemelerveld, daar demonstreerd hij het maken van vilt voor woonaccessoires en wandtegels

Op maandagavond 7 november wordt er een workshop sjaal vilten verzorgd in het atelier aan de balkerweg 37 in Ommen. In één avond maakt u een mooie sjaal van wol en zijde. Op 14 november staat een workshop gepland waarin u de basistechniek van het vilten kunt leren. U maakt dan een lap vilt voor een kussen of tas. Op 21 en 28 november kunt u leren om iets te maken van vilt uit één stuk b.v. een mobielhoesje, sloffen, tas of hoed.

Op vanaf woensdag 2 november is elke woensdagochtend het vilt/handwerkcafe geopend van 9.00 tot 11.30. Hier kunt u terecht voor informatie over de vilttechniek, een workshop volgen om iets nieuws te leren, advies te vragen over materialen of geheel zelfstandig aan de slag gaan. Naast advies en hulp bij vilt-vragen kan Ingeborg als textieldocent, ook helpen bij andere handwerktechnieken. b.v. het maken van kleding of kostuum, leren werken met de naaimachine etc. (opgave voor workshops vooraf) of kom gewoon eens langs om te kijken en de sfeer te proeven.

Voor meer informatie en opgave kijk op de site of bel tel 0523-234003 of via de site www.bodyflower.nl

Artikel delen: