Regio Politie Persberichten van zaterdag 22 oktober

17-jarige rijdt in onverzekerde auto – Zwolle – Op vrijdagmiddag 21 oktober is op de Eekwal een 17-jarige Zwollenaar aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs in een onverzekerde auto. De man is overgebracht naar het politiebureau.


5 bekeuringen voor rijden in voetgangerszone winkelcentrum

Zwolle – Op vrijdag 21 oktober zijn er vijf bekeuringen uitgeschreven aan personen die door het voetgangersgebied reden. Fietsen over een voetgangerszone is een ergernis van winkelend publiek en kan voor gevaarlijke situaties lijden.

Bromfietsster blaast 1090 ug/l bij ademtest
Zwolle – Op vrijdagmiddag 21 oktober is een 45-jarige bromfietsster uit Zwolle aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Zij werd opgemerkt door haar slingerende rijgedrag. Uit de ademanalysetest bleek dat zij alcohol had genuttigd. Ze blies 1090 ug/l. Het rijbewijs van de vrouw wordt ingevorderd en tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

25-jarige autobestuurder gewond bij eenzijdige aanrijding
Zwolle – Op vrijdagmiddag 21 oktober is op de Doornweg een 25-jarige autobestuurder uit Hasselt gewond geraakt bij een eenzijdige aanrijding. De man is ter hoogte van de Glindweg door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur verloren en tegen een boom gereden. De 25-jarige man is met de ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd.

Winkeldief aangehouden
Zwolle – Op vrijdagmiddag 21 oktober is op de Van Karnebeekstraat een 21-jarige Zwollenaar aangehouden voor winkeldiefstal. De man had even daarvoor in een winkel aan de Assendorperstraat een blikje bier weggenomen zonder te betalen. De man is overgebracht naar het hoofdbureau.

Rijbewijs ingevorderd van 40-jarige vrouw onder invloed
Zwolle – Op zaterdagochtend 22 oktober, rond 00.00 uur is op de Obrechtstraat een 40-jarige autobestuurster uit Giethoorn aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De politie kreeg de melding dat er een aanrijding was geweest bij/in de parkeergarage aan de Obrechtstraat. De 40-jarige vrouw wilde de parkeergarage verlaten en raakte daarbij een andere personenauto die ook de parkeergarage wilde verlaten. Hierdoor raakte de vrouw vermoedelijk de macht over het stuur kwijt, ramde twee hekken en een andere geparkeerde auto en kwam tegen een betonnen muur tot stilstand. De vrouw uit Giethoorn heeft geen letsel opgelopen bij de aanrijding. Uit de blaastest bleek de vrouw alcohol te hebben genuttigd. De vrouw heeft een rijverbod gekregen van zes uren en haar rijbewijs is ingevorderd. Tegen de vrouw zal proces-verbaal opgemaakt worden.

Fietsers bekeurd op de IJsselallee
Zwolle – Op zaterdagochtend 22 oktober zijn twee fietsers bekeurd voor het fietsen over het kruispunt IJsselallee met de Hanzeallee. Een van hen, een 17-jarige jongen uit de gemeente Oldebroek, beledigde daarop de politieambtenaren. Hij is aangehouden voor belediging.

Niet voldoen aan bevel of vordering
Zwolle – Op zaterdagochtend 22 oktober is op de Melkmarkt een 26-jarige Zwollenaar aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering de binnenstad te verlaten. De man had zich even daarvoor erg vervelend gedragen in een horecagelegenheid. Maar ook buiten deze horecagelegenheid bleef de man zich provocerend gedragen. Nadat de man meerdere malen gevorderd was de binnenstad te verlaten en daaraan niet voldeed, is de man aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau in Zwolle.

Inbraak bij bedrijf
Hardenberg – Tussen donderdagavond 20 oktober 2011 (19.00 uur) en vrijdagochtend 21 oktober (11.00 uur) is er ingebroken bij een bedrijf aan de Bruchterweg. Men is via de achterzijde op het terrein gekomen en heeft een deur verbroken om binnen te komen. Er zijn enkele auto-onderdelen weggenomen. De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van deze inbraak. Heeft u iets gezien wat te maken kan hebben met deze inbraak, dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie (team Hardenberg) via 0900-8844.

Inbraak winkel – Getuigenoproep
Diepenveen – Op zaterdagochtend 22 oktober is aan de Dorpsstraat ingebroken in een winkel. Tegen 01.00 uur werd een ruit ingeslagen van de winkel, door het glasgerinkel werd de bewoner van het pand wakker en liep naar de winkel. Daar trof hij een onbekende man aan die er vervolgens lopend vandoor ging in de richting van Olst. Er zijn enkele flessen alcoholische dranken weggenomen. Mocht u iets gezien hebben wat te maken kan hebben met deze inbraak, dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie (team Deventer-Noord/Diepenveen) via 0900-8844.

Man aangehouden voor huiselijk geweld
Deventer – Op zaterdagochtend 22 oktober is een 51-jarige man uit Deventer aangehouden voor huiselijk geweld. De man had een 30-jarige vrouw uit Deventer geslagen en geschopt. De man is overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten en wordt verhoord. Voor de man en de vrouw wordt een passend hulpverleningstraject opgestart.


Man aangehouden voor niet voldoen aan bevel of vordering

Deventer – Op zaterdagochtend is op de Golstraat een 42-jarige Deventenaar aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. De man gedroeg zich meerdere malen hinderlijk, na diverse keren hem gevorderd te hebben de locatie te verlaten bleef hij aanwezig. Hierop werd de man aangehouden.

5 rijbewijzen ingevorderd en diverse bekeuringen bij alcoholcontrole
Deventer – In de nacht van vrijdag 21 oktober op zaterdag 22 oktober zijn er 14 bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed. Er werd op zes locaties een alcoholcontrole gehouden. Van vijf bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd. Eén van hen blies 750 ug/l en was ook niet meer in het bezit van een geldig rijbewijs. Ook zaten er vijf beginnend bestuurders bij de overtreders. Eén beginnend bestuurder moest ook zijn rijbewijs inleveren. Voor meer informatie over rijden onder invloed, klik dan hier.

20-jarige man aangehouden voor mishandeling, bedreiging en belediging
Raalte – Op zaterdagochtend 22 oktober is op Grotestraat een 20-jarige man uit Raalte aangehouden voor mishandeling. De man had even daarvoor op de Domineeskamp een 21-jarige man uit Raalte geslagen en op de Munstersestraat had hij een 19-jarige man uit Raalte geslagen en bedreigd met een mes. Bij zijn aanhouding beledigde en bedreigde hij meerdere malen de dienstdoende politiemedewerkers. De man is overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten voor nader verhoor. Er is aangifte gedaan tegen de man.

Artikel delen: