Regio Politie Persberichten van dinsdag 25 oktober 2011

 

 

Baldadigheid

 

Kampen – Nadat hij maandagavond 25 oktober op de Broederstraat een bierflesje kapot gegooid had, is tegen een 26-jarige Kampenaar proces-verbaal opgemaakt.

 

Eenzijdige aanrijding

 

Zwolle – Op maandagochtend 24 oktober is op de Rhemenshuizenstraat een 25-jarige autobestuurder uit de gemeente Oldebroek vermoedelijk onwel geworden en verloor daardoor de macht over het stuur. De auto kwam tot stilstand tegen een betonnen bak. De man is voor nader onderzoek met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

 

Bromfietser onder invloed

 

Zwolle – Op maandagochtend 24 oktober is op de Melkmarkt een 17-jarige Zwollenaar aangehouden voor rijden onder invloed. De bromfietser blies bij de ademanalyse 445 ug/l. De jongen kreeg een rijverbod van vier uren en zijn rijbewijs is ingevorderd.

 

 

9 bekeuringen voor rijden in voetgangersgebied

 

Zwolle – Op maandag 24 oktober zijn, op de Van der Capellenstraat, acht fietsers en een snorfietser bekeurd voor het rijden in het voetgangersgebied. Het (brom)fietsen in het winkelcentrum is één van de ergernissen van winkelend publiek. Daarnaast kan het voor gevaarlijke situaties zorgen.

 

 

Gewond bij verkeersongeval

 

Diepenveen – Maandagmiddag 24 oktober is een 17-jarige bromfietser uit Raalte gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Boxbergerweg / Averlose Houtweg. Hij werd met een gebroken elleboog per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De Raaltenaar, die op een voorrangsweg reed, kreeg geen voorrang van een van rechts, vanaf de Averlose Houtweg de kruising op rijdende 45-jarige automobiliste uit Deventer. Hij week uit, raakte een andere bromfietser en kwam ten val. Naar de toedracht van het ongeval wordt een nader onderzoek ingesteld. Tegen de bestuurster wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

 

Onder invloed, zonder rijbewijs

 

Deventer – Maandagavond 25 oktober is een 26-jarige automobilist uit Deventer aangehouden voor rijden onder invloed, terwijl hij een rijontzegging heeft. Bij een controle op de Nieuwe Markt bleek dat hij teveel alcohol gedronken had (570 ug/l. – bij zijn bepalende blaastest) en dat zijn rijbewijs was ingenomen. Zijn auto werd in bewaring genomen. Hij kreeg een rijverbod en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

 

Aangehouden voor autoinbraak

 

Deventer – Dinsdagmorgenvroeg 26 oktober is een 24-jarige Deventenaar op het Laar aangehouden voor inbraak in een auto. Een passant belde de politie. De man is ingesloten. Bij hem werden verschillende spullen uit waarschijnlijk meerdere auto’s aangetroffen, waaronder navigatieapparatuur en elektronica. Op het Laar werden meerdere (door inbraak) beschadigde auto’s aangetroffen. Tegen de Deventenaar wordt een nader onderzoek ingesteld.

 

 

Aangehouden voor diefstal zink

 

Deventer – Na diefstal van zink (dakgoten) op de Diepenveenseweg is maandagavond 25 oktober een 36-jarige Deventenaar aangehouden. Kort daarvoor was een melding binnenkomen van een man die – onder verdachte omstandigheden – zink wegnam bij het oude postkantoor aan deze weg. De man is ingesloten. Tegen hem wordt een nader onderzoek ingesteld.

Artikel delen: