Werknemers sociale werkvoorziening voeren actie

Medewerkers van de sociale werkvoorziening uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel voeren op dinsdag 1 november actie in de TT Hal in Assen. Onder het motto ‘Geen toekomst achter de geraniums’ protesteren ze tegen het uitblijven van een cao en de afbraak van de sociale werkvoorziening in Nederland. De actie wordt georganiseerd door Abvakabo FNV.

Het protest richt zich tegen de vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) die geen loonsverhoging wil doorvoeren in de cao-onderhandelingen. Daarnaast zijn ook de huidige kabinetsplannen een grote zorg. De regering wil 70.000 van de huidige 100.000 arbeidsplaatsen in de sociale werkvoorziening schrappen. Arbeidsgehandicapten zullen via de nieuwe wet Werken naar Vermogen vanaf 2013 op de reguliere arbeidsmarkt tewerkgesteld worden onder het wettelijk minimumloon.

 

En de persoonlijke begeleiding, hard nodig om de uitstroom van een arbeidsgehandicapte naar een reguliere baan kansrijk te maken, wordt volgens de vakbond nagenoeg wegbezuinigd. Het risico is groot dat veel arbeidsgehandicapten daardoor uiteindelijk in de bijstand belanden en dus volgens Abvakabo FNV thuis achter de geraniums. Er volgen nog acties in Rijswijk, Tilburg en Arnhem.
                  Bron tekst Assen.nu

 

Artikel delen: