Passantenhaven Dalfsen geopend.

Na een grondige opknapbeurt is vandaag de passantenhaven in Dalfsen weer geopend.
Het officiële gedeelte speelde zich af in het gemeentehuis , weth. Agricola en Gedeputeerde Boerman Hielden hierbij een toespraak.

Het geheel werd muzikaal omlijst door “de Stuwezangers”uit Vilsteren.
Na een kop koffie ging het hele gezelschap naar de haven, waar de openings handeling werd verricht.
Er was een lint voor de haven langs gespannen, en Weth. Agricola en Gedeputeerde Boerman knipten vanaf de boeg van een jacht het lint door.

Na dat in Augustus weth. Goldsteen de eerste aanleg paal uit de grond trok is er veel gebeurd in de haven.
Zo is de hele haven uit gediept en zijn de korte steigers vervangen door nieuwe veel langere exemparen , zo dat het in en uit stappen een heel stuk makkelijker is geworden.

Ook is al het straatwerk opgeknapt , en zijn er meer stroom afname punten gekomen.
En de haven is nu ook voorzien van goede verlichting.
Dalfsen heeft weer een pracht van een Haven, nu wachten op het nieuwe vaar seizoen.

Sietse Boers heeft in elk geval  sinds vanmiddag zijn jacht al weer mooi op zijn oude plekje liggen.

 

De passantenhaven in Dalfsen is officieel geopend.

Op vrijdag 28 oktober is de passantenhaven in Dalfsen officieel geopend. Gedeputeerde Boerman en wethouder Agricola verrichten de openingshandeling vanaf een boot, die de vernieuwde haven in voer. De beide heren knipten een lintje door, waarna de officiële opening een feit was. Het Shantykoor De Stuwzangers uit Vilsteren gaven het geheel een extra nautisch tintje door enkele liederen ten gehore te brengen.

De passantenhaven in Dalfsen heeft een flinke opknapbeurt gehad. Door een gezamenlijke investering van provincie Overijssel en de gemeente Dalfsen in het kader van programma investeren met Gemeenten wordt het voor waterrecreanten aantrekkelijker om in Dalfsen aan te leggen. Aanleiding voor de renovatie waren signalen van de waterrecreanten. De inrichting van de haven voldeed niet meer aan de huidige én toekomstige eisen. De verbeteringen aan de haven zijn onder andere: de haven is dieper uitgebaggerd, de ligplaatsen zijn beter afgestemd op de maatvoering van de boten, de vingerpieren zijn verlengd, er zijn meerdere stroomafnamepunten aangelegd, de haven heeft verlichting gekregen en de verharding is vernieuwd aangelegd. Voor de waterrecreant is er geen reden meer om niet in Dalfsen aan te leggen en/of te overnachten.

Artikel delen: